Plogat. Nu kan du äntligen sätta på dig skridskorna och ta en tur på Rönningesjön. Foto: Mostphotos

Nu kan du åka skridskor på Rönningesjön

Temperaturen har nått minusgrader och äntligen har en av sjöarna i Täby plogats av kommunen. Nu är det bara för skridskosugna att snöra på sig grillorna.

  • Publicerad 16:28, 17 jan 2019

Flera har redan varit ute och testat isarna runt om i Täby. Men i veckan kunde kommunen ploga ett spår för skridskoåkarna på Rönningesjön. Trots kylan avvaktar man dock med att ploga resterande isar.

– Rönningesjön är en prioriterad yta som vi vet fryser lite snabbare än de andra ytorna. Men vi gör mätningar på Värtan och på Rösjön samt Ullnasjön, säger Jenny Holmberg på Sport och förening på Täby kommun.

Kommunen kommer liksom tidigare år skapa ett skidspår bredvid Rönningesjön.

– Vi hoppas att det kommer lite snö så att vi kan spåra upp spår vid sidan av skridskobanan, säger hon.

Uppmanar till försiktighet

När isen är tio centimeter tjock och har en bra kvalité så plogas isen. Jenny Holmberg uppmanar dock allmänheten att vara försiktiga. Se till att vara utrustad med isdubbar, flythjälp, mobiltelefon i ett vattentätt fodral och en räddningslina när du ger dig ut.

– Sällskap, kunskap och redskap är viktigt att tänka på. Vi rekommenderar även att man har på sig hjälm vid åkning. säger hon.

Kommunen uppmanar även bilåkare att ställa bilen en bit från Rönningesjön, då det kan vara mycket folk som vill åka samtidigt. Parkera till exempel vid Ängsholmsbadet istället för vid Skavlötens friluftsgård.

Vill man ha koll på isarna lägger Täby kommun lägger ut uppdateringar på sin hemsida.

Täby FC i final i Globen – för första gången

Nyheter "Det är fantastiskt roligt att motbevisa alla" Täby FC gjorde det omöjliga och slog oslagbara Iksu i sista semifinalmatchen i högsta ligan i innebandy. Nu väntar en tuff finalmatch.tisdag 23/4 17:08

Rasmus från Kårsta har Sveriges tredje snyggaste epa

Nyheter Vann pris på stor fordonsmässa När de snyggaste epa-traktorerna skulle utses på Skandinaviens största bil- och mc-show i helgen kom epan som Kårstabon Rasmus Åkerberg byggt på tredje plats.tisdag 23/4 16:38