Sportprylar av olika slag välkomnas i nyöppnade Sportboden i Viksjö. Foto: Sacharias Källdén/Mikael Andersson

Nu kan du återvinna dina sportprylar i Viksjö

Om du har gamla skidor eller hockeygrillor som står och tar plats i förrådet är du antagligen inte ensam. Men en ny återvinningsbutik i Viksjö vill ändra på den saken.

  • Publicerad 16:36, 13 sep 2018

Foto: Kim Stjernberg

Konceptet för butiken som öppnade häromveckan är att ta emot begagnade sportprylar och kläder och sälja dem vidare. Halva beloppet går till butiken, och andra halvan till den som lämnat in prylen.

– Tanken är att man ska återvinna så mycket som möjligt istället för att slänga bort det eller bara låta en gammal skateboard eller barncykel stå kvar i garaget och ta plats. Då är det bättre att lämna in det så att någon annan kan använda det, säger Kim Stjernberg, grundare av Sportboden i Viksjö, som butiken heter.

Alltifrån cyklar, golfprylar, ridkläder, sportkläder till skateboards är välkommet. Även vinterjackor och annat som är dyrt att köpa till nypris går också att lämna in.

Skidvallning

Gänget som jobbar i butiken är själva gamla idrottare och har bland annat sysslat med fotboll, ishockey, skidåkning och golf.

– Man ska kunna få lika bra hjälp här som i en vanlig sportbutik. I vinter kommer vi att ha skidvallning och annat också, säger Kim Stjernberg.

Om man vill lämna in något till butiken men inte har möjlighet att transportera det själv kan personalen komma och hämta grejerna.

Stockholm Direkt