Sportprylar av olika slag välkomnas i nyöppnade Sportboden i Viksjö. Foto: Sacharias Källdén/Mikael Andersson

Nu kan du återvinna dina sportprylar i Viksjö

Om du har gamla skidor eller hockeygrillor som står och tar plats i förrådet är du antagligen inte ensam. Men en ny återvinningsbutik i Viksjö vill ändra på den saken.

  • Publicerad 16:36, 13 sep 2018

Foto: Kim Stjernberg

Konceptet för butiken som öppnade häromveckan är att ta emot begagnade sportprylar och kläder och sälja dem vidare. Halva beloppet går till butiken, och andra halvan till den som lämnat in prylen.

– Tanken är att man ska återvinna så mycket som möjligt istället för att slänga bort det eller bara låta en gammal skateboard eller barncykel stå kvar i garaget och ta plats. Då är det bättre att lämna in det så att någon annan kan använda det, säger Kim Stjernberg, grundare av Sportboden i Viksjö, som butiken heter.

Alltifrån cyklar, golfprylar, ridkläder, sportkläder till skateboards är välkommet. Även vinterjackor och annat som är dyrt att köpa till nypris går också att lämna in.

Skidvallning

Gänget som jobbar i butiken är själva gamla idrottare och har bland annat sysslat med fotboll, ishockey, skidåkning och golf.

– Man ska kunna få lika bra hjälp här som i en vanlig sportbutik. I vinter kommer vi att ha skidvallning och annat också, säger Kim Stjernberg.

Om man vill lämna in något till butiken men inte har möjlighet att transportera det själv kan personalen komma och hämta grejerna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ängsjös kafé stänger efter 26 år

Nyheter Sägs upp när ny motionscentral ska byggas Elisabet Eriksson har drivit kafé och hyrt ut stugor i Ängsjö i två decennier. Men snart kan det bli ändring på den saken. För när kommunen bygger en ny motionscentral kan kontrakten sägas upp.tisdag 18/9 16:19

Så röstade Järfällaeleverna i skolvalet

Nyheter Här röstade en fjärdedel på SD När Järfällas skolelever sagt sitt i skolvalet verkar det som att de är ganska överens med sina föräldrar politiskt. Men en skola sticker ut, där en fjärdedel av eleverna röstade på SD.tisdag 18/9 11:37