NYÖPPNAT. Fältöversten ska öppna ett blomhotell. Foto: AMF Fastigheter

Nu kan du boka hotellrum – åt dina blommor

Glöm hundar, katter eller andra husdjur. Här är det senaste du kan lämna in när du åker bort på semester – dina krukväxter. Nu har Fältan öppnat "blomhotell".

  • Publicerad 15:33, 7 jun 2018

Hôtel Flora, så lyder Fältöverstens nya hotellsatsning. Det är som det låter. Ett hotell. För blommor. Mitt i gallerian ska ett växthus med "bokningsbara rum", där man alltså kan checka in sina plantor under semestern och få dessa vattnade och omvårdade, ta plats.

"Sveriges första kurort för krukväxter" kallar köpcentret det och lanserar som lösningen på det ständiga gisslet att fixa någon som kan vattna blommorna när man åker bort.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hotellet erbjuder fem typer av rum, alltifrån enkelrum till juniorsvit och penthouse beroende på storlek, och de är "utrustade med bekvämligheter såsom lecakulor, stödpinne och gemensam dusch. I vistelsen ingår även frukostbuffé med vatten och näring två gånger i veckan, vilket innebär att hotellpersonal kommer att vara på plats för att se till att plantorna trivs."

Kräver dina växter mer omvårdnad än så får du däremot leta dig till annan logi eller boka upp dina vänner...

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kostnaden? Gratis. Men det är först till kvarn att boka. Sedan blir det väntelista meddelar Fältan. Den 27 juni öppnar hotellet.

– Växtintresset frodas och att påta i krukor, odla eget och byta sticklingar med vänner har blivit en del av vardagen. Som lokal handelsplats vill vi vara där för våra besökare. Hôtel Flora är en smidig lösning på ett annars ofrånkomligt semesterproblem, säger Martina Kirs Lindblom, marknadsansvarig på Fältöversten i ett pressmeddelande.

Rummen

Enkelrum (liten kruka)
Vårt minsta men mysigaste boende. Här på översta hyllan får du en garanterat solig semester. För dig med svindel finns blompinnar som stöd.

Deluxerum (mellanstor kruka)
Här känner du pulsen från Karlaplan i varje stjälk. Tack vare centralt läge på mittenhyllan och god utsikt över närliggande butiker är rummet dessutom perfekt för dig som gillar att fönstershoppa.

Juniorsvit (stor kruka)
Bred ut dig på vår största hylla och dröm dig bort i en komfortabel king size odlingsbädd. Detta är en plats att rota sig på.

Superior svit (golvkruka)
Vårt största och mest bekväma boende. Här får du direkt access till gemensamma sällskapsytor i form av den populära och mingelvänliga terrassen Golvet. Rekommenderas för riktigt höga växter.

Penthouse (ampel)
Med en fantastisk panoramautsikt vaggar du stilla i din ampel till det mjuka sorlet från förbipasserande homo sapiens. Semestern blir inte mer avkopplande än såhär.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.