Nu ska pendlare slippa omvägen i Skälby. Foto: Mostphotos

Nu kan du cykla raka spåret mellan Barkarby och Lunda

Nästa vecka öppnas cykelbanan mellan Barkarby och Lunda industriområde i Spånga. Nu slipper cykelpendlare omvägen längs bland annat Skälbyvägen. Åtminstone under några månader framåt.

  • Publicerad 16:09, 14 sep 2018

Sedan förra året har cykelbanan mellan Barkarby och Spånga varit avstängd. Dels på grund av Trafikverkets arbete med att bygga ut järnvägen och dels för arbetet med Förbifart Stockholm vid Bergslagsvägen/Hjulsta, där man håller på att bygga broar som ska korsa järnvägen.

Men nu tar det arbetet en paus.

Det innebär att gång- och cykelvägen mellan Barkarby och Lunda kan öppnas - tillfälligt.

– Som det är idag cyklar man en omväg på cirka en kilometer längs Skälbyvägen, Ekvägen och Avestagatan om man kommer från Barkarby mot Lunda. Den vanliga cykelvägen är mer "raka spåret", säger Josefin Gröndahl, presskommunikatör på Trafikverket.

Dags nästa vecka

Gång- och cykelvägen kommer att hållas öppen från och med nästa vecka – det är ännu inte bestämt vilken dag det blir – till och med våren 2019.

– Då börjar vi med förberedande arbeten för att bygga två broar över spåren när järnvägen stänger under sommaren, säger Josefin Gröndahl.

Efter sommaren 2019 är förhoppningen att vägen öppnas igen. Resten av sträckan, mellan Lunda och centrala Spånga, beräknas öppna 2021-2022.

Raka vägen, längs med spåret, går gång- och cykelvägen mellan Barkarby och Lunda, som har varit avstängd sedan våren 2017. Foto: Trafikverket

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu smids nya planer för macken vid Åkis

Nyheter "Den ska utvecklas" Enligt Preem pågår diskussioner med flera aktörer gällande den tomma affärslokalen vid macken vid Åkermyntan centrum.tisdag 18/9 16:32

Så röstade Brommaeleverna i skolvalet

Nyheter Här är den röda ön bland stadsdelens skolor När majoriteten av Brommabor röstar blått sticker eleverna på Alviksskolan ut. Där var nämligen Socialdemokraterna största parti, när eleverna gick till skolval.tisdag 18/9 16:19