Nu ska pendlare slippa omvägen i Skälby. Foto: Mostphotos

Nu kan du cykla raka spåret mellan Barkarby och Lunda

Nästa vecka öppnas cykelbanan mellan Barkarby och Lunda industriområde i Spånga. Nu slipper cykelpendlare omvägen längs bland annat Skälbyvägen. Åtminstone under några månader framåt.

  • Publicerad 16:09, 14 sep 2018

Sedan förra året har cykelbanan mellan Barkarby och Spånga varit avstängd. Dels på grund av Trafikverkets arbete med att bygga ut järnvägen och dels för arbetet med Förbifart Stockholm vid Bergslagsvägen/Hjulsta, där man håller på att bygga broar som ska korsa järnvägen.

Men nu tar det arbetet en paus.

Det innebär att gång- och cykelvägen mellan Barkarby och Lunda kan öppnas - tillfälligt.

– Som det är idag cyklar man en omväg på cirka en kilometer längs Skälbyvägen, Ekvägen och Avestagatan om man kommer från Barkarby mot Lunda. Den vanliga cykelvägen är mer "raka spåret", säger Josefin Gröndahl, presskommunikatör på Trafikverket.

Dags nästa vecka

Gång- och cykelvägen kommer att hållas öppen från och med nästa vecka – det är ännu inte bestämt vilken dag det blir – till och med våren 2019.

– Då börjar vi med förberedande arbeten för att bygga två broar över spåren när järnvägen stänger under sommaren, säger Josefin Gröndahl.

Efter sommaren 2019 är förhoppningen att vägen öppnas igen. Resten av sträckan, mellan Lunda och centrala Spånga, beräknas öppna 2021-2022.

Raka vägen, längs med spåret, går gång- och cykelvägen mellan Barkarby och Lunda, som har varit avstängd sedan våren 2017. Foto: Trafikverket

Grannar protesterar mot förtätningen i Blackeberg

Nyheter Även Skönhetsrådet kritiska Titt som tätt presenteras nya byggprojekt i Blackeberg. Men det är inte alla som gläds åt förtätningen.fredag 5/7 14:43

Kockens tips för en lyckad picknick

Nyheter "Det är en fest i det gröna" Maten är en stor del i en lyckad picknick i en park eller på en klipphäll. Men vad ska man tänka på inför korgpackningen och vilken mat passar under sommaren? Vi ringde kocken Erik Videgård för att...fredag 5/7 14:01

Vi är Västerort

Stockholm Direkt