Nu ska pendlare slippa omvägen i Skälby. Foto: Mostphotos

Nu kan du cykla raka spåret mellan Barkarby och Lunda

Nästa vecka öppnas cykelbanan mellan Barkarby och Lunda industriområde i Spånga. Nu slipper cykelpendlare omvägen längs bland annat Skälbyvägen. Åtminstone under några månader framåt.

  • Publicerad 16:09, 14 sep 2018

Sedan förra året har cykelbanan mellan Barkarby och Spånga varit avstängd. Dels på grund av Trafikverkets arbete med att bygga ut järnvägen och dels för arbetet med Förbifart Stockholm vid Bergslagsvägen/Hjulsta, där man håller på att bygga broar som ska korsa järnvägen.

Men nu tar det arbetet en paus.

Det innebär att gång- och cykelvägen mellan Barkarby och Lunda kan öppnas - tillfälligt.

– Som det är idag cyklar man en omväg på cirka en kilometer längs Skälbyvägen, Ekvägen och Avestagatan om man kommer från Barkarby mot Lunda. Den vanliga cykelvägen är mer "raka spåret", säger Josefin Gröndahl, presskommunikatör på Trafikverket.

Dags nästa vecka

Gång- och cykelvägen kommer att hållas öppen från och med nästa vecka – det är ännu inte bestämt vilken dag det blir – till och med våren 2019.

– Då börjar vi med förberedande arbeten för att bygga två broar över spåren när järnvägen stänger under sommaren, säger Josefin Gröndahl.

Efter sommaren 2019 är förhoppningen att vägen öppnas igen. Resten av sträckan, mellan Lunda och centrala Spånga, beräknas öppna 2021-2022.

Raka vägen, längs med spåret, går gång- och cykelvägen mellan Barkarby och Lunda, som har varit avstängd sedan våren 2017. Foto: Trafikverket

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Hässelbybor: "Det är brist på billiga hyresrätter"

Nyheter Så tycker Västerort om ombildningar 20 000 hushåll i ytterstaden kommer få frågan om de vill ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter. Två av områdena är Grimsta och Hässelby gård – där förslaget får både ris och ros.fredag 22/2 14:59

Massor att göra för lovlediga i Spånga-Tensta

Nyheter ✓Podda ✓Testa längdskidor ✓Gymma gratis Lär dig podda, ta hand om djuren på 4H i Spånga by, eller varför inte ställa upp och springa "Vasalöpet"? Det finns mycket att hitta på under sportlovet i Spånga-Tensta.fredag 22/2 11:55