Öppnar idag. På Start-up Stockholm i Skärholmen kan den som vill starta eget företag få gratis hjälp och rådgivning. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Nu kan du få hjälp att starta företag i Skärholmen

Hjälp med att starta ett nytt företag? Eller lite coachning i hur man gör en budget? Det kan du få i Skärholmen när Start-Up Stockholm slår upp sina portar idag.

  • Publicerad 10:55, 21 nov 2017

– Framtidens företag växer fram från erfarenhet av olika miljöer och skapas av människor med bakgrund i olika delar av världen. Därför måste vi vara där idéer skapas och tar form, säger Wadih El-Achkar.

Han är vd för Start-Up Stockholm, som idag öppnar ett lokalkontor i Skärholmen. Där kan den som vill starta eget företag, eller som redan har ett och vill ha tips kring hur det kan utvecklas och drivas, få hjälp.

– Alla människor som har svårt att sova eftersom de har en idé de inte kan släppa, kan komma till oss. Vi kan bolla din idé, se om den är hållbar och hjälpa till att utveckla den, säger Wadih El-Achkar.

Kontoret i Skärholmen kommer till att börja med ha öppet en dag i veckan. Den som vill ha tips och råd kan boka in sig online och på kontoret bland annat få kostnadsfri hjälp av Start-up Stockholms affärsrådgivare eller vara med på seminarier och workshops.

– Det kan till exempel handla om hur man gör en budget eller affärsplan, eller hur man jobbar med marknadsföring. Har man precis startat ett företag har man en hel kompetensresa att göra, och vi vill bidra till att fler lyckas med det. Det är en förutsättning för att få livskraftiga företag i Stockholm, säger Wadih El-Achkar.

Idag delar de lokaler med Fokus Skärholmen, på Portholmsgången 1, bakom Skärholmen centrum. Men planen är att de nästa år ska flytta in i större och mer permanenta lokaler, och Wadih El-Achkar hoppas att fler ska följa deras exempel.

– Miljön som finns i södra Stockholm där många olika erfarenheter och bakgrunder möts är något som det svenska näringslivet behöver ta till sig om det ska utvecklas. Och vi måste bli bättre på att finnas tillgängliga i de områden där människor traditionellt inte använder de stödinsatser som finns i samhället.

Start-Up Stockholm

Start-Up Stockholm är en ideell stiftelse som finansieras av Stockholm stad, SEB och Almi företagspartner.

De erbjuder kostnadsfri affärs- och innovationsrådgivning, kompetensutveckling inom att starta, driva och utveckla företag genom seminarier och workshops samt program i startfas.

Från och med idag, den 21 november, har de verksamhet på Portholmsgången 1, bakom Skärholmen centrum.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.