Tänker nytt. Nu går det att hyra biografen i Folkets hus i Kallhäll för att se på bio i ett slutet sällskap. Foto: Mikael Andersson

Nu kan du hyra Kallhälls biograf

Folkets Hus i Kallhäll har nappat på trenden att erbjuda jukeboxbio och tv-spelsbio. "Vi vill gärna erbjuda saker som fungerar under de här annorlunda omständigheterna", säger Jens Storm, verksamhetschef för Folkets Hus i Kallhäll.

  • Publicerad 16:36, 11 jun 2020

Då vet man vem man är där med, man är lite färre och kan sprida ut sig.

I coronatider erbjuder många sin publik ett alternativ till vanlig bio. På Folkets Hus i Kallhäll kan man numera hyra hela salongen för att titta på den film man vill med sitt sällskap. Det är en ny anpassning för att biopubliken ska känna sig tryggare och för att kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi har i egenskap av biograf haft ett stort tapp av besökare för att folk är oroliga. Så vi vill gärna erbjuda saker som fungerar under de här annorlunda omständigheterna, säger Jens Storm.

Bio med vänner

Bland annat erbjuder de nu jukeboxbio. Det går till så att man abonnerar biografen för ett slutet sällskap, och så väljer man antingen mellan de cirka 20 filmtitlar som finns på biografen eller tar med en egen.

– Då vet man vem man är där med, man är lite färre och kan sprida ut sig, säger Jens Storm.

Exempel på filmer som Folkets hus har är "Parasit" och "Catwalk". För unga är Disneys "Framåt" en favorit.

– Vår första jukeboxbio var en femteklass som inte kom iväg på sin klassresa, som såg "Framåt". Nästa vecka har vi ett barnkalas inbokat och de ska också se den filmen.

Från och med den här veckan kan man även spela tv-spel i storformat i biosalongen. Då tar man med sig sin egen spelkonsol och kopplar upp sig på biografens anläggning.

– Det är helt nytt här, vi har inte haft någon bokning än. Jag provkörde konceptet på min tolvåriga son som har provat och han var mycket nöjd. Han gjorde tummen upp för Minecraft i megaformat på sitt Playstation 4.

Folkets Hus i Kallhäll

Har sommarstängt den 27 juni till den 2 augusti.

Det kostar 2 000 kr att abonera bioagrafen med en av biografens filmer, och 1 500 kr om du tar med en egen film.

Att ha ett biokalas kostar 160 kronor per barn, och ett minimum på tio barn. Då ingår även popcorn.

Spela spel på storduk kostar en 500 kronor per timme.

Visa merVisa mindre

Filmtajm. Några av de filmer som går att välja mellan på Jukebox-bio i Folkets Hus Kallhäll. Foto: Folkets Hus Kallhäll

Stockholm Direkt