Amnesti. Närmsta polisstation att lämna in vapen på är den i Jakobsberg. Foto: foto: Mostphotos

Nu kan du lämna in vapen – helt anonymt

I dag, torsdag, inleds en två månader lång vapenamnesti. Helt anonymt kan vem som helst lämna in vapen till en polisstation. Den närmaste för Upplands-Brobor blir den i Jakobsberg.

  • Publicerad 14:15, 1 feb 2018

Mellan den 1 februari och den sista april är det möjligt att lämna in vapen till polisen, helt anonymt. I Upplands-Bro finns inte längre någon polisstation, den i Bålsta kan inte ta emot några vapen eftersom lokalerna inte är godkända för det, så den närmsta blir alltså den i Jakobsberg. För fler valmöjligheter kan man besöka polisen.se.

– Viktigt är att se till att det inte finns någon ammunition i vapnet. Om man är helt obekant med vapen får man väl bara linda in den i något, säger Albin Näverberg, vid polisen i Upplands-Bro och Järfälla.

Hoppas folk tar chansen

Polisen ser att det ökar med vapen i samhället och vill använda alla metoder som finns för att få in dem.

– Vi hoppas att de vapen som finns kommer in och att man tar chansen att lämna in nu när det finns möjlighet att vara anonym.

Sist det rådde vapenamnesti var år 2013. Då kom det totalt i landet in över 15 000 illegala skjutvapen och 36 ton ammunition. Mest kom in i Stockholm, 2140 vapen. Gången det var vapen­amnesti innan dess var på 90-talet.

– Då hade vi inte haft det på länge, så då fick vi in mycket vapen i Kungsängen, säger Albin Näverberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrottsvåg i Bålsta

Det svepte en liten inbrottsvåg genom Bålsta på söndagsmorgonen. Tre timmar, tre inbrott. Polisen undersöker möjligheten om brotten kan hänga ihop.måndag 21/5 11:30

Testa din första sving

Lördagen den 26 maj är det Golfens Dag. Bro-Bålsta Golfklubb hoppas på att många som aldrig testat förut ska komma förbi och göra det.fredag 18/5 12:00

Senaste numret

Bålstabladet