Språkodling. Nu kan du öva svenska medan du odlar. Den 7 mars startar Boodla och Röda Korset med gratis odlingsträffar där man samtidigt övar på svenska.

Nu kan du odla svenskan i Gula villans trädgårdsland

Odla grönsaker samtidigt som du lär dig svenska. Nu när våren närmar sig startar Boodla och Röda Korset en kurs för nyanlända som vill lära sig språket på ett jordnära sätt.

  • Publicerad 14:41, 21 feb 2017

Veteraner. Kursen gavs för första gången förra året. Här är förra årets deltagare på lektion i Gula villan vid Subtopia. Foto: Privat

Kursen Odla svenska drog igång förra året och nu är det dags för en andra omgång. Från och med mars fram till sommaren ska 15 nya deltagare få lära sig svenska språk- och odlingsförhållanden.

– När man gör något som man tycker är roligt väcks intresset för att förstå språket och ha orden för det man gör, säger Agnes Fischer på Boodla som tillsammans med Röda Korset håller i kursen på Gula villan i Alby.

Halva tiden är gruppen ute och arbetar i trädgårdslanden, halva tiden har man lektion inne i huset. Där går trädgårdsmästaren och språkguiden igenom nya och ord och termer som dykt upp under arbetet i trädgården. Svenskspråkiga volontärer är också med.

Många av de som deltog förra året hade odlat i sina hemländer, med klimat som skiljer sig kraftigt från det svenska klimatet.

– Det är vår korta säsong som är den största utmaningen. Jag uppfattar också att många blir förvånade över hur mycket man faktiskt kan odla här. Många blir glada när de inser att de inte behöver ge upp alla ingredienser som de har kunnat odla i hemlandet, säger Agnes Fischer.

Odla svenska

Kursen startar 7 mars och ges två tillfällen i veckan under våren, tisdagar klockan 18 och onsdagar 10:30. Deltagandet är gratis.

Anmälan görs till carina@boodla.se.

Ordnas av Boodla och Röda Korset.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.