I det fria. Så här såg det ut på Järva filmfestival häromåret. I augusti är det dags igen. Foto: Felicia Karlsson

Nu kan du rösta fram programmet för Järva filmfestival

Första veckan i augusti är det dags för årets upplaga av Järva filmfestival. I vanlig ordning får den som vill vara med att påverka vilka filmer som ska visas, omröstningen pågår fram till på söndag.

  • Publicerad 16:40, 22 maj 2019

Det blir sjätte gången som stiftelsen The global village, som även är initiativtagare till Järvaveckan, ordnar Järva filmfestival.

Med hjälp av samarbetspartners och sponsorer ska 14 filmer visas på vita duken, under bar himmel, den 1-7 augusti. Platsen är gräsplanen vid Spånga IP.

– Varje dag visar vi en barnfilm och en kulturfilm för unga och vuxna, säger Ahmed Abdirahman, som grundat The global village.

Förra året slog filmfestivalen rekord i antal besökare.

– Vi hade 700 personer en dag, det var helt galet, säger Ahmed Abdirahman.

Han hoppas kunna bredda evenemanget i år.

– Eventuellt kommer vi att ha tält med olika organisationer. Drömmen är att hålla en filmskola i samband med festivalen, jag hoppas på det till nästa år, säger Ahmed Abdirahman.

Så röstar du på filmerna

På Järva filmfestivals Facebooksida kan du rösta mellan två olika alternativ för varje filmvisningstillfälle.

Omröstningen pågår fram till och med söndag 26 maj klockan 12.

Festilvalen pågår 1-7 augusti

Tid: 17-21
Plats: Spånga IP
Hur: Ta med filt, slå dig ner i gräset. Gratis.

Förslaget: Bygg en bastu i Hässelby strand

Nyheter Läs vad dina politiker diskuterade i veckan Vedeldad bastu, vigslar på Tempeludden och ett litet steg mot ett kraftvärmeverk i Lövsta. Det var några av sakerna som togs upp på Hässelby-Vällingbys stadsdelsnämndmöte igår.fredag 14/6 16:47

Här ska Brommaborna söka skydd - om krisen kommer

Nyheter Häng med ner i underjordiska skyddsrummet Runt hörnet vid Brommaplans tunnelbanestation finns ett av Sveriges 65 000 skyddsrum. Om det blir krig, är det hit 180 personer kan fly. Vi följde med ner under marken för att ta en titt.fredag 14/6 16:23