Vad behövs? Boende i området ska själva få rösta fram hur två miljoner kan användas för att öka tryggheten i Vårberg. Foto: Sara Ringström (arkivbild)

Nu kan du rösta vad två miljoner ska gå till

Två miljoner ska satsas för att öka tryggheten i Vårberg. Nu kan du rösta på vilka av de fem förslagen som ska bli verklighet.

  • Publicerad 15:58, 11 jun 2018

Under våren har boende i området fått ge förslag på vad som skulle öka tryggheten i Vårberg, i en så kallad medborgarbudget. I potten ligger två miljoner kronor, som ska användas för att göra verklighet av det vinnande förslaget.

– Vissa av förslagen vi fick in, som en simhall i Vårberg, var jättebra men ligger utanför vårt ansvarsområde. Dem ska vi skickat vidare till andra förvaltningar, säger Beatrice Hasani, projektledare på stadsdelsförvaltningen.

Under processen har förslag röstats fram och vissa har bakats ihop. Nu har fem av dem valts ut till nästa steg:

1. Att Vårgården ska få pingisbord, klätterställningar, studsmattor och hinderbana, för att bli en ”generationsöverskridande mötesplats”.

2. Att Idleken ska bli en ”kreativ plats” med dansbana och scen.

3. Att det ska placeras ut effektbelysning och ljuskonst runtom i Vårberg.

4. Att Vårgården ska få fler träningsredskap.

5. Att Vårberg ska få fler bänkar och bänkstugor som kan fungera som mötesplatser.

Fram till den 15 juni kan alla Vårbergsbor, från mellanstadiet och uppåt, rösta på de förslag de gillar mest. Röstningen sker dels på stockholm.se/medborgarbudget, men det går också att plocka upp röstsedlar på medborgarkontoret i Skärholmen.

Vissa förslag är billigare än två miljoner – kan flera av dem bli verklighet då?

– Det beror på vilka som vinner. Om det är de billigare kanske vi gör flera. Men alla idéer som kommit fram under den här processen kommer vi ha med oss – området ska ju utvecklas mycket med Fokus Skärholmen så de är viktiga för den fortsatta planeringen, säger Beatrice Hasani.

Planen är att det förslag som vinner ska stå färdigt under året.