Live. Matcherna i cupen kommer att spelas på tre femmannaplaner, och en sändning kommer att vara riggad på varje plan. Foto: Privat

Nu kan du se Kallhälls FF live – på nätet

Redan planer på annat håll helgen då kompisen, barnet eller barnbarnet ska ha fotbollscup? Inga problem – nu ska Kallhälls FF livesända alla sina matcher i februari och mars.

  • Publicerad 12:03, 24 jan 2018

I höstas livesände flera lag i Västerort och Järfälla sina fotbollsmatcher på nätet, bland andra FC Järfälla och Bele Barkarby. Nu hakar Kallhälls FF på trenden.

Den 10-11 februari och 17-18 mars går föreningens årliga fotbollscup, KFF cupen, av stapeln i Kungsängens sporthall. Alla närmre 800 matcher kommer att livesändas på internet.

– Det är lite inne nu att livesända matcher, så vi ville haka på trenden, säger Nicklas Karlsson som är tränare i Kallhälls FF.

LÄS ÄVEN Heta division 4-derbyt sänds live – på nätet

Målet är att tjejer och killar från närmre 200 lag, födda från 2005 till 2010 ska delta i cupen. Utöver att alla matcher kommer livesändas ska en studio riggas upp i sporthallens caféteria, där spelare och ledare kommer att intervjuas under cupens gång.

– Tanken är att det ska kännas som på riktigt, som det gör i större matcher. Det blir ett extra minne att ha med sig från cupen, säger Nicklas Karlsson.

Han menar att det ger ett mervärde att kunna se matcherna, antingen i realtid eller i repris, på nätet. Detta eftersom det är ett bra tillfälle för föräldrar, mor-och farföräldrar eller andra som inte kan komma och kolla på cupen att se den på teven, i surfplattan eller telefonen när de har möjlighet.

– Vill man dra det ännu längre kan lagen se i efterhand hur de spelat, och hur de kan utvecklas, säger Nicklas Karlsson.

LÄS ÄVEN Succén: 7 000 såg division 4-derbyt i Västerort

Livesändning

99 kronor kommer det kosta att få tillgång till att se alla matcherna, eller 39 kronor per match. Sändningarna sker via plattformen Solidsport, och de går även att se i efterhand.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu lättar snart båtarna ankar från Kallhäll

Nyheter Premiär för sommarens turer De senaste åren har båtturerna från Bolinder strand i Kallhäll blivit ett säkert sommarinslag. Snart är det dags igen.torsdag 24/5 12:09

Hundratals hyresrätter planeras i Barkarbystaden

Nyheter "Attraktivt läge precis vid tunnelbanan" Planerna för nästa etapp i Barkarbystaden fortsätter, och bland annat planeras det för flera hundra hyresrätter, varav ett par hundra blir allmännyttiga.onsdag 23/5 15:23