På Norrmalmstorg kan du återvinna de oönskade paketen som du fått under julen.

Nu kan du skänka bort dina oönskade klappar

Har du fått något i jul som du inte behöver? Idag kan du skänka de oönskade klapparna till Julklappsåtervinningen på Norrmalm.

  • Publicerad 12:47, 27 dec 2017

För varje år slår julhandeln rekord och många har nog upplevt att de fått något de inte vill ha under granen. Istället för att låta klapparna samla damm hemma i ett skåp kan du idag lämna in dem till Julklappsåtervinningen på Norrmalmstorg. Bakom initiativet står transportföretaget UPS och alla gåvor går till Stadsmissionen.

– Det känns jättekul att få göra detta, vi hoppas vi kan få in så många klappar som möjligt, säger Jonas Pettersson, komunikatör på UPS.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Mellan jul och nyår förra året så annonserades varor för drygt 100 miljoner kronor ut på olika Svenska försäljningssajter och det var just den siffran som fick företaget att vilja göra skillnad menar Jonas Pettersson.

– När vi upptäckte att det var så många klappar som såldes just mellan jul och nyår så såg vi en lucka till att göra något. Istället kan de hamna hos någon som verkligen behöver dem, säger han.

För tredje året i rad står bilen står på Norrmalmstorg och samlar in de oönskade julklapparna och förhoppningarna är stora.

– Jag tror att vi får in mer än tidigare år då vi varit bättre på att få ut informationen om att vi står här, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De klappar som samlas in åker direkt till Stockholm Stadsmission som i sin tur delar ut dem till människor med behov i deras sociala verksamheter. Överskottet säljs sedan i deras second hand-butiker.

– Vi har varit i kontakt med Stadsmissionen och jag vet att de är tacksamma för allt från stora till små gåvor, säger Jonas Pettersson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bagerikedjans nya flaggskepp på Södermalm försenat

Nyheter Tar över klassiska kvarterskrogens lokal Som känt blir det ett bageri och fik som ska in i Rosenhofs gamla lokal vid Stockholm södra. Men det dröjer.onsdag 18/7 12:25

Pride räknar med 10 000 fler i paraden i år

Nyheter Stockholm gör sig redo för rekordfesten Större och färgstarkare: Stockholm Pride räknar med tusentals fler firande när hbtq-världens OS kommer till stan.tisdag 17/7 19:30