MURAL. Målningen på konstkuben invigdes 6 juni. Foto: Lisa Halldén

Nu kliver Fittjas äldre in på konsthallen

De äldre Fittjaborna från muralmålningen på konstkuben flyttar in på konsthallen. Där kommer tio porträtt visas som del i en ny utställning.

  • Publicerad 12:00, 9 dec 2019

I somras hängdes en ny målning upp på konstkuben i Fittja. Det var konstnären Saadia Hussain som tillsammans med en grupp äldre personer från Fittja hade gjort målningen, utifrån de gamlas berättelser.

Nu flyttar några av berättelserna in på konsthallen i Fittja. I en ny utställning visas porträtt av tio av de äldre som var del av projektet. Utställningen har vernissage 14 december och hänger i två månader.

När Saadia Hussain gjorde de intervjuer som la grund för muralmålningen var det en del äldre som undrade varför de skulle vara centrum för ett konstverk.

– Jag sa att jag vill att det ska sättas ljus på er, för annars börjar ni snart tro på berättelsen att ni inte har något att komma med. Vi ser inte upp till åldrande för alla vill vara unga och ingen vill bli påmind om sin dödlighet. Men vi lever parallellt med varandra och vi har olika kamper beroende på vilka åldrar vi är i, sa Saadia Hussain till BotkyrkaDirekt under arbetet med konsten i våras.

Muralmålningarna på konstkuben i Fittja är just nu nedtagna eftersom Botkyrkabyggen bygger en park på parkeringen vid Värdshusvägen. När parken är klar kommer målningarna sättas upp igen.

Fittjas äldre intar konstkuben

Här byggs Fittjas nya park