Nu klubbas 135 nya lyor i Hammarbyhöjden

På torsdag ska planen för 135 nya lägenheter i Hammarbyhöjden klubbas. Det gäller 80 hyresrätter på Garagevägen och 55 bostadsrätter vid Lidköpingsvägen.

  • Publicerad 16:30, 10 dec 2017

De 135 lägenheter som ska byggas i Hammarbyhöjden väntas i veckan få grönt ljus av politikerna i stadsbyggnadsnämnden.

Vid Garagevägen ska två lamellhus i fem våningar byggas. Lägenheter kommer bli så kallade Stockholmshus, vilket är en satsning på billigare och snabbare hyresrätter. Markanvisningen har gått till Svenska bostäder och tanken är att ha enklare standard på lägenheterna och på så vis hålla nere hyrorna.

Här byggs 80 nya hyresrätter i Hammarbyhöjden

– Garagevägen är ganska trafikerad idag så med de här nya bostäderna hoppas vi skapa mer rörelse längs Garagevägen och vi ska även bredda gångbanan längs med vägen vilket kan hjälpa till att göra gatumiljön tryggare, har Sandra Öhrström, handläggare på stadsbyggnadskontoret, tidigare sagt till StockholmDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vid Lidköpingsvägen ska det byggas tre punkthus i sex våningar som ger totalt 55 bostadsrätter. Detta ska göras av byggbolaget Erik Wallin AB.

Många boende i området har framfört kritik mot planen. De anser att de nya husen hamnar för nära befintlig bebyggelse och att höjden på husen därför borde sänkas. Flera boende anser även att bebyggelsen längs Lidköpingsvägen inte passar in och borde omarbetas. Staden har inte tagit hänsyn till inkomna synpunkterna.

Projektet är en del i ett större förtätningsprogram av Hammarbyhöjden och Björkhagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C-politiker vill adoptera bort papperskorgar

Nyheter "Jag vill se kreativiteten flöda" Vill du döpa en buske? Skriva ett citat på en papperskorg? Sätta ett parasoll på en bänk? Det tycker Centerpartiet vore toppen. De vill nämligen att 08:orna ska kunna adoptera delar av den offentliga...onsdag 18/7 19:00