Framtidsvision. En skiss över hur nya Farsta strandpark ska bli. Foto: Stockholms stad / Nivå landskapsarkitektur

Nu klubbas Farstas nya strandpark

30 miljoner. Så mycket kostar nya Farsta strandpark – som ska bli en plats för möten och idrottande.

  • Publicerad 10:23, 5 mar 2019

I Farstas lokala parkplan som fastställdes den 24 augusti 2017, föreslogs att området som kallas Farsta strandpark ska utvecklas till en stadsdelspark. Sedan dess har man arbetat på ett program, som nu tar ett stort steg mot att bli verklighet.

På torsdag väntas stadsdelsnämnden i Farsta nämligen klubba det nya programmet för Farsta strandpark. Det är området mellan Rödkindavägen och gångbron till Farstanäset som ska få sig ett rejält ansiktslyft, ett lyft framtaget av landskapsarkitektbyrån Nivå, tillsammans med stadsdelen och trafikkontoret.

Delar av det som ingår i programmet är nya idrottsytor för spontant spel nedanför Farsta IP, en ny park norr om koloniträdgårdsområdet och plantering av nya träd.

Arbetet kommer ske etappvis och beräknas vara klart för några år in på 2020-talet. Enligt stadsdelen kommer arbetet inledas Farsta gård, fortsätta med Trekanten och entrépartierna i norr och öster. I etapp tre fixas spontanidrottsytorna nedanför Farsta idrottsplats.

Nämnden har ansökt om 30 miljoner kronor för arbetet, varav 3,6 miljoner är för 2019.

Programmet som tagits fram i efter medborgardialog med såväl skolor som ett äldreboende och går att hitta i sin helhet här.

Ny park. Här är planen för nya Farsta strandpark. Foto: Stockholms stad / Nivå landskapsarkitektur

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Gröndalsbo snuvas på båtplats av staden

Nyheter Fick boj i svartbyggda småbåtshamnen Han fick en båtplats i Gröndals nya hamn – men tvingades bort efter stadens bygglovsmiss. “Hade aldrig köpt en båt för 180 000 kronor utan båtplatsen” säger Johan Gester.tisdag 19/3 17:30

Jobbtorg flyttar till nya lokaler i Söderort

Nyheter Samlar fem enheter på en plats Jobbtorg Unga flyttar till ny adress under våren, längre söderut mot Enskede. De flyttar ihop med fem andra enheter inom Jobbtorg Stockholm.tisdag 19/3 16:19