Ska få konstgräs. Foto: Sara Ringström

Nu klubbas konstgräset på Bredängs BP

Läktare för 150 personer, konstgräs och nya strålkastare. Nu klubbas planen för Bredängs BP officiellt.

  • Publicerad 14:49, 13 feb 2018

SkärholmenDirekt har tidigare berättat om planerna för konstgräs på den idag ödsliga Bredängs BP. Nästa vecka väntas idrottsnämnden officiellt klubba det efterlängtade beslutet.

Det våras för konstgräs på Bredängs bollplan

I maj planeras bygget börja. Fotbollsplanen ska bli större, så att den uppfyller Svenska fotbollsförbundets krav på breddfotboll. Nya strålkastare ska installeras och en läktare för 150 personer ska byggas längst den ena långsidan.

– Vi socialdemokrater i Skärholmen har tillsammans med idrottsföreningar kämpat under flera år för att denna konstgräsplan ska bli verklighet. Vi motionerade redan 2013 i kommunfullmäktige om att anlägga konstgräs på Bredängs bollplan. Jag är därför nu otroligt glad av att det äntligen blir av, säger Salar Rashid (S), gruppledare i Skärholmens stadsdelsnämnd, i ett pressmeddelande.

Totalt 13 miljoner kronor kommer projektet kosta staden. Går allt som det ska kan den nya konstgräsplanen stå klar i september 2018.

Efter lagens långa kamp – nu ska Bredäng få en konstgräsplan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.