Nykomling. Elsparkcykeln är den senaste nykomlingen i Barkarbystadens trafik. Även hyrcyklar och en ny bilpool finns på plats från och med onsdag. Arkivbilder. Foto: Mikael Andersson/Sacharias Källdén

Nu kommer elsparkcyklarna till Järfälla

Från och med i morgon får de självkörande bussarna i Barkarbystaden sällskap av annan, omskriven nymodighet i kollektivtrafiken. Då kommer nämligen elsparkcyklar till området – liksom hyrcyklar och en ny bilpool.

  • Publicerad 13:59, 15 okt 2019

Elsparkcyklarna, eller elscootrarna, har sedan de intog Stockholms gator vållat debatt. Och nu har det blivit dags för elsparkcykelns intåg i Järfälla. Från och med onsdag kommer de att finnas i kvarteren runtom i Barkarbystaden.

Det är företaget Voi som till att börja med tar ett 50-tal elsparkcyklar till Barkarbystaden, och de kommer att se över om de ska bli fler eller färre framöver beroende på hur de används. I nuläget har de inga planer på att etablera sig i fler delar av Järfälla.

Samtidigt lanseras en ny app, reseplaneraren Travis, som samlar kollektivtrafik, bildelning genom en bilpool, elsparkcyklar, cyklar och taxi. Syftet? Att slippa ha olika appar för olika färdmedel, och att resenären i realtid ska kunna se vilket sätt som är snabbast för att ta sig fram, vad en resa kostar – och betala på en gång.

Elbilar och hyrcyklar

Reseplaneraren fungerar över hela Storstockholm, men i Barkarbystaden tillkommer också flera nya resetjänster i samband med appen.

Utöver elsparkcyklarna kommer det från och med onsdag att finnas vanliga hyrcyklar med flera ställ i området, och elbilar som går att hyra genom en bilpool som nås genom appen.

Appen och de nya resetjänsterna är en del av ett samarbetsprojekt mellan Järfälla kommun, Region Stockholm och Nobina.

Elsparkcyklar

Vad tycker du om att elsparkcyklar lanseras i Järfälla?

  • Äntligen, som jag har längtat!!!
  • Jag tycker ingenting om det!
  • Usch, nu blir det problem
Stockholm Direkt