Sportdags. Just nu byggs de fyra padelbanorna som ska vara klara första maj. Foto: Peter Hansson

Nu kommer populära racketsporten till Täby

Den första maj kan alla Täbybor spela padel på utomhusbanorna som just nu byggs i Täby Park.

  • Publicerad 16:21, 21 mar 2019

Det är mycket som händer i Täby Park just nu, förra veckan skrev vi om det nya bostadsföreningen Cykelverkstaden som snart börjar byggas. Men inom några veckor kommer racketsporten padel till gamla galoppfältet.

– Det känns jättekul, man kan inte spela paddel i Täby idag och det finns inte mycket banor i norrort. Nu bygger vi Sveriges största utomhusanläggning, säger Peter Hansson på Svea padel.

De fyra banorna som står klara den första maj kommer att ligga vid den högra gaveln av läktarbyggnaden i Täby Park och olikt andra padelcenter kommer man spela utomhus.

– I paddel lobbar man ofta och då är det bra att det inte finns tak, men skulle det ösregna hela sommaren är det värre, säger han.

Tanken med ytorna där planerna nu byggs är att det i framtiden ska blir bostadskvarter. Men enligt Maria Campos Björkquist som är marknadschef på Täby Park så hoppas de att sporten stannar i området.

– En förhoppning är att de vill etablera sig i området i fortsättning. Padel är en sport som många fler kan spela än tennis och den är eftertraktad idag, säger hon.

Men innan det blir bostadskvarter har Svea padel stora planer.

– Om det blir så bra som vi tänkt att det ska bli så kommer vi bygga fyra nya banor till nästa år. De flesta padelbanorna som finns idag ligger i industriområden men här blir det precis vid Täby Centrum och man kan bara ta sitt racket och gå ner och spela, säger Peter Hansson.

Den första maj öppnar banorna för allmänheten men redan den 6 april kan den som vill kolla in bygget i samband med Täby Parkdagen som finns till för att visa vad som händer i området.

De nya banorna i Täby Park...

...öppnar första maj, då är även banorna gratis att spela på från 10.00 till 14.00.

...har öppetiderna 07.00- 23.00.

...kan du hyra privat tränare och gå kurser för nybörjare och de mer erfarna.

...kostar en bana 440 kronor per timme.

SE BILDERNA: Så blir nya Krigsarkivet i Arninge

Nyheter ✓Hemligt material ✓Kartsamling Vid årsskiftet kommer en stor byggnad stå klar i Arninge. Den ska rymma 700 hyll-kilometer historiska handlingar – när Riksarkivets krigsarkiv flyttar in.onsdag 26/6 16:59

Efter larmet: Inget farligt ämne i paket i Vallentuna

Nyheter "Vet inte varför folk tyckte det var jobbigt att andas" Under onsdagen fick polisen larm om att paket som levererats till en spelbutik i Vallentuna orsakat andningssvårigheter hos personalen. Inget farligt ämne kunde dock hittas.onsdag 26/6 13:11
Stockholm Direkt