Äntligen. På med solbrillorna – nu kommer våren på riktigt. Foto: Arkivbild/Sacharias Källdén

Nu kommer värmen till Stockholm

Efter den iskalla våren – nu kommer sol och värme. Redan till helgen väntas temperaturen ligga stabilt över tio-strecket.

  • Publicerad 11:32, 12 apr 2018

Snö, is och kyla. Våren i år har hittills inte varit någon rolig upplevelse i Stockholm. Men nu kommer vändningen. Enligt SMHI:s prognos väntas rikligt med både sol och plusgrader de kommande dygnen.

Anledningen är att ett högtryck just nu hänger över landet och bidrar med varm luft. Det resulterar i höga dagstemperaturer och mycket sol, enligt SMHI.

Vädret väntas hålla i sig över fredagen och helgen. Och enligt prognosen väntas högtrycket att fortsätta dominera väderbilden även under nästa vecka.

På kvällar och nätter kan det dock vara fortsatt minusgrader en tid framöver.

Vädret i Stockholm de kommande dagarna

Torsdag: 10 grader och sol

Fredag: 11 grader och sol

Lördag/söndag: 13-14 grader och sol, dock viss risk för viss nederbörd.

Nästa vecka väntas domineras av fortsatt högtryck med lokala temperaturer på upp till 20 grader i landets södra delar.

Källa: SMHI

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

"Grunden för ditt liv skapas här"

Nyheter Margareta Hamark, överst på Liberalernas valsedel i Väsby I september är det val. Vi har intervjuat alla partiers förstanamn för att veta mer om dem som politiker – och som privatpersoner. Margareta Hamark, Liberalerna, träffar vi på Väsbys skolas skolgård.onsdag 18/7 8:59