Älskad rektor. Det är viktigt att lärarna visar eleverna att de kan, menar Jan Jönsson, som fram till i måndags var rektor på Karsby International School. Foto: Emilia Lindholm Fjeld

Nu lämnar Jan Jönsson som rektor på Karsby

Stadens nya socialborgarråd Jan Jönsson lämnar saknad efter sig när han flyttar från Botkyrka till stadshuset. – Han har varit skolans ryggrad, säger Karsby International Schools tillförordnade rektor.

  • Publicerad 14:14, 17 okt 2018

När Karsby International School delade ut slutbetygen till sina nior i somras så var det en stolt rektor som lämnade över kuverten. 80 procent av killarna som gick ut blev behöriga till gymnasiet, ett rejält lyft från 44 procent året innan.

Superbetygen: Jättelyft för Norsborgs killar

Rektorn Jan Jönsson har nu blivit klar som nytt socialborgarråd i Stockholms stad och lämnar därmed både uppdraget som fritidspolitiker för Liberalerna i Skärholmen och jobbet som rektor på Karsby.

– Han har betytt jättemycket för skolan. Han har varit ansiktet utåt och skolans ryggrad. Så även om vi är jätteglada för Jans skull så är många också lite ledsna att han ska lämna, säger Eva-Lotta Duhlin, tillförordnad rektor på Karsby International School.

Han blir Stockholms nya socialborgarråd

Hon kommer vara tillförordnad rektor tills en ny har tillsatts.

– Det är stora skor att fylla. Men jag är inte orolig, säger hon.

Att i skolan samverka med socialtjänst och polis för att få ett övergripande support kring unga som är på väg att hamna snett är en av de frågor som Jan Jönsson drivit. Det tänket finns i hela skolan och är ingenting som är byggt in i en person, menar Eva-Lotta Duhlin.

– Vi på skolan har ett utbildningsuppdrag men det går inte att utbilda barn om de inte mår bra. Så vid sidan av utbildningsuppdraget har vi också det sociala och det fostrade uppdraget, säger hon.

Lämnar. Nya socialborgarådet Jan Jönsson (L) lämnar sitt jobb som rektor på Karsby International School. Foto: StockholmDirekt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.