Hjalle Litzén. Ponte fiores gäster kommer känna igen en hel del rätter på menyn.. Foto: Patrik Wirén

Nu lever "döda hörnan" på Östermalm igen

I flera år har den stora restauranglokalen på Banérgatan stått tom. Men nu börjar den "döda hörnan" återigen fyllas med liv. Och mer ska det bli.

  • Publicerad 09:09, 4 sep 2020

Bakom Fiore Narvavägen står Hjalle Litzén som tidigare drev Ponte Fiore vid Djurgårdsbron. Nu vill han skapa en kvarterskrog i lättsam miljö där gästerna gärna får mingla mellan borden – när pandemin så tillåter.

– Hundar är välkomna och barn får gärna springa omkring och leka. Det ska vara en familjär stämning, säger han.

Den väl tilltagna lokalen, i hörnet Banérgatan/Storgatan/Narvavägen, har stått tom länge. Åtskilliga läsare har hört av sig och undrat vad som egentligen händer på adressen sedan den asiatiska restaurangen stängde för omkring två år sedan. Svaret är att en annan krögare skulle ta över lokalerna, men det kom av sig och först i början av 2020 klev slutligen Hjalle Litzén in genom dörrarna.

Strax därpå gjorde även corona sin entré.

– Det blev en del fördröjning i och med pandemin. Det tog till exempel tre och en halv månad att få hit tapeterna från USA, minns han.

Men nu är i alla fall Fiore Narvavägen, som serverar medelhavsmat med fokus på det italienska köket, igång. Förra torsdagen var det öppning och sedan dess har det varit fullt både lunch och middag enligt Hjalle Litzén, som själv bor i området. Öppettiderna är generösa: från 07:30 till 23-tiden.

– Det är lite bykänsla över Östermalm och jag vill bidra till att det blir ännu bättre. Vår förhoppning till nästa sommar är att även ha en uteservering på gräsmattan utanför. Det skulle bli ett lyft för området. Som det är nu är det becksvart där på kvällen, säger han.