Översvämmad. Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning lovar nu att problemet med översvämningarna ska vara fixat till nästa vinter. Foto: Petra Kratz

Nu lovas bättring i översvämmade gångtunneln – igen

Ännu en vinter, ännu en badsäsong i översvämmade gångtunneln i Kälvesta. Nu lovar stadsdelen bättring – ännu en gång.

  • Publicerad 11:43, 6 mar 2019

Översvämningen i gångtunneln gör att barn som går i Sörgårdsskolan antingen får gå över bilvägen eller bli blöta i tunneln, vilket vi berättade för två veckor sedan. Då svarade trafikkontoret att man skulle skicka ut en entreprenör för att lösa problemet.

LÄS ÄVEN: Översvämmad tunnel tvingar ut barn på bilvägen

Redan i mars förra året skrev en boende ett brev om problemet till Ragnar Ählström, parkingenjör i Hässelby-Välling. Svaret från honom lydde då:

"Vi kommer när vintern har släppt sitt grepp att försöka lösa problematiken kring tunneln och stående vatten mer permanent."

En annan läsare berättar att hen gjorde sin senaste anmälan i september förra året.

– Vi har bott här sedan 2009 och samma sak uppstår flera gånger per år, säger personen.

Ragnar Ählström är förvånad och säger att han inte blivit upplyst om att problemen fortsatt. Han tycker inte att det är bra att skolbarn genar över bilvägen.

– Det är inte så jäkla lyckat. Då är det viktigt att man meddelar oss för vi skickar ut folk direkt, säger han.

Vad vill du säga till dem som får utstå det här år efter år trots löfte om förbättringar?

– Det är bara att beklaga, det ska inte vara så här. Vi har försökt åtgärda det, men vi får helt enkelt jobba hårdare för mer permanenta lösningar. Det blir troligen till att gräva upp och lägga nya magasin som filtrerar bättre, det är inga enorma insatser.

Vågar du lova att problemet är borta nästa vinter?

– Absolut!

Överfulla papperskorgar i Annedal upprör

Nyheter "Alla måste hjälpas åt" Med sommar och värme lockas allt fler Annedalsbor ut i parkerna. Glass ska ätas och saft ska drickas. Men ökade mängden människor som rör sig ute leder även till ökat tryck på papperskorgarna.tisdag 21/5 16:42

Nu får Gulsippans lamm sina namn

Nyheter Döps efter bakelser Nu får de nyfödda lammen på parkleken Gulsippan i Hässelby villastad sina namn. Namnförslag samlades in på temat bakelser och nu är det bestämt — bagglammet ska heta Napoleon och tacklammet Semlan.tisdag 21/5 16:37

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt