HÄGGVIK. Ett stort träd i Häggvik har prytts. Foto: Pauline Cederblad

Nu lyser det i Sollentuna

Nu är all vinterbelysning i Sollentuna uppsatt. Istället för den traditionella julbelsyningen ska de nu vara ljusare ända till februari. I år har ännu fler lampor än förra året satts upp.

  • Publicerad 11:11, 3 dec 2018

Varje större kommundel, från Silverdal till Rotebro, ska ha fått någon form av vinterbelysning lagom till första advent. Under november har Sollentuna fått ett flertal nya sagolika träd här och där.

Förra året gjordes en stor satsning på vinterbelysningen. Istället för att bara julpynta i december ska kommunen lysas upp mellan november och februari – när det är som mörkast ute. I år har ett ytterligare platser lagts till bland de som lyses upp.

– Vi vill lysa upp områden som är mörka vid den här årstiden, som gångstråk och vissa tunnlar där vi känner att det har behövt förstärkas utifrån ett trygghetsperspektiv. Och så ska det se fint ut också, säger Henrik Axelsson, avdelningschef på Trafik- och fastighetskontoret.

Rotebroborna kände sig tidigare bortglömda och en engagerade invånare placerade på eget bevåg en gran på torget för två år sedan. Tidigare har nämligen bara Turebergs torg haft en julgran, men likt förra året får även Norrviken och Rotebro varsin upplyst julgran.

– Vi har försökt se till att det ska finnas någon belysning i alla kommundelar. Men det kommer fortsätta utvecklas från år till år.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hundratals fiskar ligger döda vid vattendrag i Viby

Nyheter Oklart vad som orsakat fiskdöden I ån som löper genom Viby ligger hundratals döda fiskar både i vattnet och på land intill. Tahir Qureshi planerar nu att göra en polisanmälan om händelsen.tisdag 19/2 14:22

Trafikverket – Därför smäller det så högt just nu

Nyheter Kommer fortsätta spränga i tre månader till Förra veckan blev uppståndelsen stor kring en hög smäll, som hördes i stora delar av norrort och västerort. Det tog nästan ett dygn innan det framkom att smällen orsakades av Trafikverket, som...tisdag 19/2 10:07

Nu får kommunen betala för långsamma bygglov

Nyheter Ger inte kommunen bygglov i tid? Då får de betala för det, enligt en lagförändring som började gälla vid årsskiftet. Om det dröjer tillräckligt lång tid kan det bli gratis för den som sökt bygglov.tisdag 19/2 7:00