HÄGGVIK. Ett stort träd i Häggvik har prytts. Foto: Pauline Cederblad

Nu lyser det i Sollentuna

Nu är all vinterbelysning i Sollentuna uppsatt. Istället för den traditionella julbelsyningen ska de nu vara ljusare ända till februari. I år har ännu fler lampor än förra året satts upp.

  • Publicerad 11:11, 3 dec 2018

Varje större kommundel, från Silverdal till Rotebro, ska ha fått någon form av vinterbelysning lagom till första advent. Under november har Sollentuna fått ett flertal nya sagolika träd här och där.

Förra året gjordes en stor satsning på vinterbelysningen. Istället för att bara julpynta i december ska kommunen lysas upp mellan november och februari – när det är som mörkast ute. I år har ett ytterligare platser lagts till bland de som lyses upp.

– Vi vill lysa upp områden som är mörka vid den här årstiden, som gångstråk och vissa tunnlar där vi känner att det har behövt förstärkas utifrån ett trygghetsperspektiv. Och så ska det se fint ut också, säger Henrik Axelsson, avdelningschef på Trafik- och fastighetskontoret.

Rotebroborna kände sig tidigare bortglömda och en engagerade invånare placerade på eget bevåg en gran på torget för två år sedan. Tidigare har nämligen bara Turebergs torg haft en julgran, men likt förra året får även Norrviken och Rotebro varsin upplyst julgran.

– Vi har försökt se till att det ska finnas någon belysning i alla kommundelar. Men det kommer fortsätta utvecklas från år till år.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen ser över gamla torp

Nyheter Letar du efter ett litet fritidshus? Drömmer du om ett hus från sekelskiftet eller ett torp nära stan? Nu ska Sollentuna kommunfastigheter gör en statusbesiktning av gamla fastigheter, som så småningom kan hyras ut till privatpersoner.lördag 20/4 8:00

Förening städar i Norrviken och Edsviken

Nyheter Naturskyddsföreningen engagerar under Nordiska kusträddardagen Hallå där Linna Fredström, ordförande i Naturskyddsföreningen i Sollentuna. Ni ska snart engagera er i Nordiska kusträddardagen och hålla en skräpplockardag i Norrviken och Edsviken. Varför är den...torsdag 18/4 18:00

Brand släckt i centrala Sollentuna

Nyheter Ingen skadad meddelar Storstockholms brandförsvar. Brandkåren kallades till en brand i centrala Sollentuna under eftermiddagen. Insatsen är nu avslutad.torsdag 18/4 17:10