Nu målas konstväggen på Kungsholmen om igen

Det är dags för väggen på Kronobergsgatan att byta skepnad igen.

  • Publicerad 11:25, 15 okt 2019

Det är konstnärsgruppen Kollektivet Livet som, tillsammans med fastighetsägaren Folksam-gruppen, har hand om konstväggen på Kronobergsgatan, som bland annat väckte stor internationell uppmärksamhet med en blå penis signerad Carolina Falkholt förra året.

Nu är det dags för ännu en internationellt uppmärksammad graffitikonstnär att göra sitt avtryck på väggen. Nämligen Huge, eller Daniel Fahlström som han heter.

Nyligen blev han också omskriven då han nekades att delta i en stor muralmålningsfestival i Nacka, enligt kommunen för att han använder text i sin konst men enligt Huge var det för att han förknippas med graffiti.

Huge var en av de första i världen att måla text som ballonger och grundare av stilen ”Helium Graff-Style” och har uppmärksammats bland annat i Paris, Bangkok och New York.

Livet efter jättepenisen på Kungsholmen

– Det känns oerhört kul att äntligen få ställa ut HUGE. Vi har producerat utställningar i nästan tio år på Kronobergsgatan 35. HUGE har alltid stått högt upp på vår lista, och nu äntligen händer det, säger curator Andreas Blom från Kollektivet Livet i ett uttalande.

Verket som han nu ska uppföra på Kronobergsgatan heter ”Ceci n'est pas un texte”, vilket kan översättas till, "detta är inte en text". Enligt Kollektivet Livet en tydlig parafras på konstnären René Magrittes berömda målning ”Ceci n'est pas une pipe”, som föreställer en pipa med inskriptionen detta är ingen pipa.

– Jag vill få betraktaren att tänka till och fundera på vad det är man ser när man tittar på målningen. Är det text? Är det ballonger? Är det graffiti, klotter eller bara sprayfärg målad på en fasad?, säger Huge i ett uttalande.

Arbetet på väggen har börjat och på torsdag ska verket vara klart.

Nu målas väggen på Kronobergsgatan om igen. Foto: Per Brandt