ÖPPNAR. Allaktivitetshuset blev centrallaget efter stängningen 1 april. På måndag öppnas huset för kultur igen. Foto: Jonny Andersson

Nu öppnar Allaktivitetshuset – med restriktioner

Efter att ha varit stängt på grund av coronapandemin öppnas Allaktivitetshuset på måndag, men med omfattande regler och restriktioner.

  • Publicerad 15:06, 20 aug 2020

All verksamhet i Allaktivitetshuset på Sturegatan stängdes en kort tid efter coronapandemins utbrott. Lokalerna nyttjades då istället som stadens centrallager för skyddskläder, ansiktsmasker, handsprit etcetera.

Men på måndag 24 augusti öppnas entrédörrarna igen.

Kulturchefen Sofie Aspeqvist berättar att lokalerna coronamöblerats och uppmanar alla att tänka sig för och undvika trängsel.

– Vi ska ha max 49 personer på våra arrangemang, till exempel på våra populära soppkonserter. Dessa ska även livestreamas, därmed kan vi förhoppningsvis nå en ny publik, säger Sofie Aspeqvist.

Fler ingångar

För att minska risken för större folksamlingar innanför huvudentrén ska flera ingångar vara öppna och kaféet ska ombesörja att fikapauserna serveras i lokalerna.

– Det känns fantastiskt bra att vi öppnar Allaktivitetshuset igen. Kulturen behövs. Många längtar efter kultur i dess olika former och den sociala gemenskapen.

Vad gäller för kulturcentrum och kulturskolan?

– Båda är öppna, men med restriktioner som för grundskolan samt för äldre och personer i riskgrupper. Kulturskolans verksamhet  har varit öppen men med anpassningar utifrån läget. Mer görs digitalt, dans har skett utomhus och vi hade under våren som exempel ingen blåsorkester igång, säger Sofie Aspeqvist.

Hon tillägger att staden följer utvecklingen och gör justeringar utifrån information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Torsdagsprogrammen på Kulturcentrum kommer att genomföras live men med begränsat antal platser. På stadens hemsida finns mer information om bokning av biljetterna som är gratis biljett och om hur man kan livestreama konserterna.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

New York blev Solna för hockeyspelaren Alva

Sport Ny forward i AIK Hallå där Alva Johnsson, forwarden i AIK hockey som egentligen skulle ha spenderat hösten i New York. Varför blev det inte så?torsdag 17/9 16:07

Sundbybergspolitiker vill bli nytt MP-språkrör

Nyheter "Vill vara en stark röst i partiet" Forna Sundbybergspolitikern Annika Hirvonen vill bli nytt språkrör i Miljöpartiet. Hon tror sig kunna gjuta mod i riksdagsgruppen och vända opinionssiffrorna.tisdag 15/9 12:48

Barnens förslag blev till ny sagoskog i Hallonbergen

Nyheter "Roligt att klättra" Barnen på förskolan Stella Nova är delaktiga i utformningen av "sagoskogen" i Hallonbergsparken. Med spänning följer de hur lekområdet börjar växa fram.fredag 11/9 16:14