Klart. Nu ska högarna läggas ut och bilda spår på Arninge golfbana. Foto: Täbykonstsnöspår

Nu öppnar äntligen spåren i Arninge

Minusgraderna har kommit och efter flera försök öppnar äntligen konstsnöspåret på Arninge golfbana.

  • Publicerad 09:15, 6 feb 2020

Det har inte varit en bra vinter för snöfantaster och skidåkare. Men till helgen lovar Täby konstsnöspår att de kommer att öppna upp spåret för allmänheten.

– Vi har ju sprutat och försökt några gånger och sparat högar som smält bort, så det är riktigt kul att vi nu kan öppna, säger Peter Rune, ordförande i Täby IS skidor.

Det kommer dock bli mindre än tidigare år och det kommer inte att gå att åka in i skogen. Föreningen hoppas på att få ihop en kilometer.

– I dagsläget kommer det bli längsta i Stockholm, säger han.

För att lyckas med öppningen sprutar nu tio snökanoner på max och imorgon ska de börja att pista.

– Vi kommer att lägga ett tjockt lager och ganska brett, när man väl har lyckats producera snön så är den tålig för varmt väder, säger han.

Har det påverkat er ekonomi?

– På ett vis har det det för klubben har alltid utgifter, men sen har vi inte producerat lika mycket snö och då sparar vi in på bränslekostnader, säger han.

Kommer ni ha öppet på sportlovet?

Det kommer det göra, det bestämmer vi, säger Peter Rune och skrattar.

QUIZ Vad kan du om sportlovet?

Nyheter Testa dina kunskaper i vårt quiz Nu är sportlovet här! Men isarna har inte lagt sig och snön gör inte trädgrenarna tunga. Så ta det lugnt i stället, gör en kopp te och utmana vännen, sambon eller barnen på ett sportlovsquiz.fredag 21/2 16:05

Nytänt hopp om ny slalombacke i Norrort

Nyheter Beslut kan komma innan sommaren Täby slalomklubb hoppas att en skidbacke i Ullnabacken är inom räckhåll när beslut från Mark- och miljödomstolen kommer.fredag 21/2 16:03
Stockholm Direkt