Nu står det klart när Capitol på Sankt Eriksgatan ska öppna. Foto: Mimmi Epstein

Nu öppnar efterlängtade bion

Efter 33 år är det äntligen dags. Fredagen den 13 juli är det nyinvigning för den anrika biografen Capitol.

  • Publicerad 16:19, 5 jul 2018

Lyxiga Bio Capitol vid St Eriksplan i Stockholm stängdes ned för 33 år sedan på grund av en renovering. Upprustningen drog ut en aning på tiden och något öppningsdatum har inte synts till – förrän nu. Den 13 juli slår den nya biografen och bistron upp portarna med en slipad meny och sprillans repertoar, något Dagens Nyheter var först med att berätta.

– Vi vill skapa en skön och stilfull miljö för en lite mer vuxen bioupplevelse. Även om vi inte kommer att bli något tempel för superhjältefilmer så vill vi ha en bred repertoar – från Ingmar Bergman till ”Mamma Mia!”, säger Jakob Abrahamsson, vd för Non Stop Entertainment, till DN.

Vasastans nya bio försenad – igen

I den nya bistron kommer det serveras smårätter med ”råvarunära, spanskinspirerade pinxtos-liknande rätter”. Men maten behöver inte förtäras ute i lokalen. Det går också utmärkt att beställa ett glas vin och en smårätt in till biosalongen.

Klockan 12:00 på invigningsdagen visas första filmen på den nyinvigda biografen och först ut är Kevin Macdonalds dokumentär om Whitney Houston. Och följs under veckan upp av ”Bergman, ett år, ett liv”, Jane Magnusson och ”Mamma mia 2: Here we go again” av Ol Parker.

Redan nu kan du köpa biljetter på Capitols hemsida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Därför sågas träd ner i Skinnarviksparken

Nyheter Mysteriet löst Flera träd har utan förklaring fällts på Södermalm, vilket fått grannar att undra vad som står på. Här är svaret.tisdag 13/11 16:31

Succé med tätare turer på poppis pendelbåt

Nyheter Tredubblade antalet resenärer i oktober Utökade turer, då åker nästan tre gånger så många pendelbåt mellan Ekerö och City.tisdag 13/11 15:35