Öppnar. Planen är att slå upp portarna till helgen. Foto: Stefan Falk

Nu öppnar finburgarkedjan i Bromma

De senaste åren har stan fullkomligt exploderat av finburgare. Nu kommer den även till Annedal.

  • Publicerad 11:49, 13 jun 2018

Kött och bröd, utan massa spexiga tillbehör. Så tycker ägarna till Bun meat Bun att en god hamburgare ska byggas. Snart slår de upp dörrarna till sin tredje restaurang i Stockholm, på Bällstavägen i Mariehäll/Annedal.

Nu flyttar söderburgaren till Annedal

– Vi försöker hålla det enkelt och fokusera på grundstenarna. Klart vi kan ut svängarna lite ibland men vi vill göra moderna amerikanska hamburgare så det blir ingen pesto och ruccola, säger Mattias Wall, en av ägarna.

Restaurangen har inte serveringstillstånd och enligt ägarna vill de "gå back to basics" med burgare, pommes, läsk och milkshake. Tanken är det inte ska vara en stor grej att äta en schysst burgare.

Menyn planerar de att hålla kort och koncis. Och visst, kött i all ära, men kommer det finnas något för den som vill käka vego?

– Ja vi kommer att ha två vegetariska burgare, en med svamp och med halloumi, säger Mattias Wall.

Finns det inte en risk att folk börjar känna sig klara med "finburgare-trenden"?

– Nej, vi tror inte att det är en trend utan snarare ett skifte där folk har börjat tröttna på det gamla utbudet. Folk har blivit mer kräsna och sett att det finns bättre burgare, säger Stefan Falk.

I skrivande stund siktar de på att öppna i helgen, men ägarna tipsar om att kolla restaurangens sociala medier för mer exakt info.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nej – Midsommarfirandet är inte hotat

Falskt rykte rör upp känslor i Norra Ängby Enligt ett Facebook-inlägg från Norra Ängby Trädgårdsstadsförening såg det traditionsenliga midsommarfirandet i Björklunds Hage ut att vara hotat. Men så allvarligt är inte läget, menar Carola...torsdag 21/6 13:26

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42