Stark premiär. Nu är det dags för "Huller om buller med Pippi Långstrump" på Junibacken. Foto: Ulf Huett

Nu öppnar Junibacken på Djurgården igen

Efter närmare fyra månader kan Junibacken öppna igen för att – till slut – kunna fira Pippis 75-årsjubileum.

  • Publicerad 11:44, 7 jul 2020

Barnfamiljernas långa väntan är över. Fredag den 10 juli öppnas återigen dörrarna till Junibacken på Djurgården efter att ha varit stängt i närmare fyra månader på grund av coronapandemin. Junibackens vd Kajsa Medin Hansen berättar att de infört en rad åtgärder för att säkerställa besökarnas trygghet och se till att ingen trängsel uppstår.

– Vi har bland annat infört ett digitalt bokningssystem så att det inte blir för mycket folk i huset samtidigt. Det har varit en orolig tid men nu är vi glada att kunna hylla Pippis jubileum, även om det blev lite senare än planerat, säger hon och syftar på att utställningen "Huller om buller med Pippi Långstrump" skulle haft premiär redan i maj.

Succé när Junibacken gör film med barnens gosedjur

Även om Kajsa Medin Hansen är glad över att återigen kunna släppa in besökarna finns det fortfarande en stor ovisshet inför framtiden.

Begränsar antalet besökare

– Det är en allvarlig situation. Vår enda intäkt är våra besökare och vi vet inte hur många som kommer med tanke på att vi vanligtvis har många internationella besökare som nu faller bort. Inför hösten hoppas på mer av ett normalläge, men det är fortfarande ovisst, konstaterar hon.

Junibacken har tills vidare öppet tre dagar i veckan, från fredag till söndag och tar in ett begränsat antal besökare åt gången. För garanterad plats rekommenderas besökare att förköpa dagsbiljett med bokad entrétid på junibacken.se.