Nu har den libanesiska restaurangen El-Beik på Hökarängsplan öppnat. Foto: Jonna Claesson

Nu öppnar libanesiska restaurangen i Hökis

Från det peruanska köket till det libanesiska. Nu öppnar den efterlängtade libanesiska restaurangen på gågatan i Hökarängen.

  • Publicerad 15:45, 13 apr 2018

Lokalen på Hökarängsplan, där Franjo Pravdic tidigare drev en peruansk cevicheria, har stått tom sedan i oktober. Länge har det ryktats om att en libanesisk restaurang ska öppna i lokalen, hittills med ett hemligt öppningsdatum. Nu, efter månader av ombyggnation och renovering är det dags för restaurangen att välkomna kunderna.

– Vi har jobbat mellan sju och tio varje dag i över en månad och är fortfarande inte riktigt klara. Nu har vi bara några timmar kvar till öppning, säger restaurangens VD Mohamad, som inte vill medverka med efternamn.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Restaurangen heter El-Beik och ska ha öppet sju dagar i veckan och servera luncher under vardagarna. I köket ska sju kockar jobba för att täcka kundernas behov.

– Jag bodde här för länge sedan och tror att det här är precis vad Hökarängen behöver idag. Vi har fått mycket respons och det känns som att det är många som har längtat efter restaurangen.

Under öppningshelgen är det femtio procent på alla rätter.

– Vi kommer servera kebab, klassiska grillspätt, kyckling och alla klassiska sallader. Det här kommer gå hem, jag tror kebaben blir mest populär.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu är Älvsjös jätteskola (nästan) helt klar

Nyheter ✓Eleverna har flyttat in efter år av förseningar ✓Fortsatta byggarbeten Efter en fem år lång evakuering har Kämpetorpsskolan i Älvsjö äntligen flyttat hem. Men trots flera förseningar är den nya jätteskolan fortfarande inte helt klar och omringas av byggarbeten.måndag 27/1 20:00

1800-talshus med kajaker totalförstört i brand

Nyheter Stadsmuseet: "Mycket ledsamt att höra" Brygghuset på Lilla Sickla totalförstördes i en brand natten mot förra tisdagen. I huset förvarade Sjöstadens kanotklubb sina kajaker. "Man blir ju ledsen helt enkelt", säger klubbens ordförande.måndag 27/1 19:47