Ny butik. Nu öppnar Barnaskaran i Spångas gamla järn- och färgbutik. Julia Sjösten (t.v.) driver butiken, på bild syns även maken Christer. Foto: Karoline Montero Araya/Privat

Nu öppnar ny butik i Spångas gamla järnaffär

Förra året kom beskedet att Spånga järn och färg skulle stänga efter 99 år. Men nu blir det nytt liv i den gamla butiken.

  • Publicerad 11:37, 20 jan 2020

SpångaDirekt har tidigare berättat om att den gamla järn- och färgbutiken i Spånga centrum ska bli second hand-butik. Under lördagen slår Solhemsbon Julia Sjösten upp portarna till Barnaskaran.

– Det har varit mycket hårt arbete, men responsen har varit enorm, säger Julia Sjösten som driver butiken.

Barnaskaran säljer bättre begagnade barn- och damkläder och leksaker.

– Min tanke är att du ska kunna komma hit med hela familjen, egentligen hela släkten. Yngre mammor och pappor, till mormor och farmor och farfar. Alla ska kunna handla hos mig, säger Julia Sjösten.

Hon tar över gamla järnaffären i Spånga

Flera samarbeten

För att hinna med allt inför öppningen har hon inlett ett samarbete med Nytida i Spånga, som driver en daglig verksamhet för vuxna med funktionsvariationer.

– Det ger möjligheter för de som kanske inte riktigt kommer ut i arbetslivet, de tycker att det är jättekul så det blir en vinst för alla. Jag får hjälp varje dag nästan, det har underlättat väldigt mycket, säger hon.

Julia Sjösten har också samarbetat med illustratören Aina von Segebaden, även hon bosatt i Spånga. Hon kommer bland annat att måla skyltfönstren i ett mönster som ska komma att bli butikens signum.

Aina von Segebaden kommer även att ha en vernissage i butiken längre fram, och Julia Sjösten har höga ambitioner kring de olika evenemang som hon hoppas ska äga rum där.

– Tanken att det ska bli samlingspunkt i Spånga, säger hon.

Sista spiken i kistan för klassiska järnaffären

Högsta domstolen tar inte upp Al-Azharfallet

Nyheter Ekobrottsdömda ledamöter nekar fortfarande I oktober förra året fälldes fyra tidigare ledamöter i Al-Azharstiftelsen i Svea hovrätt för grov ekonomisk brottslighet. Nu har Högsta domstolen fastställt domen – det vill säga, överklagan beviljas...torsdag 27/2 16:40

Kritiken växer mot förslaget om skola på Solhems BP

Nyheter S: "Ställer nödvändiga verksamheter mot varandra" Förslaget om att bygga skola på Solhems bollplan har mötts av kritik från två föreningar i Spånga. Nu stämmer oppositionsborgarråden Emilia Bjuggren (S) och Clara Lindblom (V) in i kritiken. De menar...torsdag 27/2 16:22