Invigning. På fredag öppnar den nya restaurangen på Valhallavägen. Örjan Johansson, etableringsansvarig, är peppad. Foto: Patrik Wirén

Nu öppnar ny hamburgarkedja på Östermalm

Efter Hammarby Sjöstad, Kungsholmen och Telefonplan är det Östermalms tur. I morgon öppnar restaurang Krubb på Valhallavägen.

  • Publicerad 19:00, 23 maj 2019

Det är bråda dagar för Örjan Johansson, etableringsansvarig på Krubb, när ÖstermalmDirekt kommer på besök två dagar innan öppning. Lokalen, där Restaurang Fyr huserade tidigare, påminner fortfarande om en byggarbetsplats och en hel del återstår att göra. Trots det framstår han som mer entusiastisk än stressad.

– Jag går mycket på magkänsla och det här känns verkligen rätt. Det är en härlig uteservering och ett område med fin arkitektur och en kul blandning av folk, säger han.

Deras pasta lockar Tenstabor till Östermalm

Restaurangen är placerad på Valhallavägen, vid Stadion, och på menyn finns typisk street food i form av burgare, pizza och tacos. Ambitionen är att bli en riktig kvarterskrog för människor som rör sig i området.

– Vi vill att det här ska vara ett andra vardagsrum för våra kunder. Kulturen har förändrats och i dag går människor ut på ett annat sätt än förr. Folk lever mer för dagen och behöver ställen att chilla på.

Att just hamburgarna tar störst utrymme på menyn är ingen slump. Johansson är inte heller oroad över att det skulle ha skett en överetablering av burgarställen i Stockholm på senare år.

– Det är ju världens bästa mat! Dessutom går den att variera hur mycket som helst. Det är också otroligt härligt att få äta med händerna, säger han.

Snart öppnar krogen på Valhallavägen igen