Nu öppnar nya gatuköket i Vallentuna: "Ska skapa en armé"

Till helgen öppnar gatuköket Bores på torget i Vallentuna. Bakom konceptet står bröderna Carl-Henrik och Carl Gustaf som vill göra återuppliva Sveriges gatuköks-tradition.

  • Publicerad 15:30, 13 dec 2017

I dagarna slår bröderna Carl-Henrik och Carl Gustaf Forssbeck upp dörrarna till deras första gatukök, Bores, på torget i Vallentuna.

– Jag hoppas vi öppnar på fredag, brorsan tror på lördag, säger Carl Gustaf.

I köket är det mesta på plats, men en del arbete återstår att göra. Bord, stolar och en soffa ska man hinna få in innan man öppnar i helgen. Men känslan är på topp.

– Det känns magiskt. Nu har vi dragit upp jalusierna och folk kommer in redan nu och vill börja beställa mat, säger Carl Gustaf.

– Det här lokalen är ett sånt klassiskt gatukök med hela glaspartiet och mitt ute på torget. Det är det bästa restaurangläget i Vallentuna, säger Carl-Henrik.

LÄS ÄVEN: Restaurang med amerikanskt koncept öppnar i Vallentuna

Sedan tidigare driver Carl Gustaf den populära restaurangen CGs vid Enebyängen i Danderyd. Och att det blev just Vallentuna där man väljer att etablera sig med sitt gatukök var naturligt för bröderna.

– Vi vill ha det nära och därför är det enklare för oss nu att ta oss hit, säger Carl-Henrik.

Målet är att skapa fler enheter runt om över hela Sverige. Redan nu har man fått intresseanmälningar från eventuella franchisetagare från flera städer.

– Vi har en hashtag med "reclaimthegatukök" (återta gatuköket), men det är inget som vi kan göra ensamma. Vi måste skapa en armé med tänket att "nu jäklar ska vi driva gatukök".

LÄS ÄVEN: Storkedjan vill bygga nytt på "Mc Donalds-tomten"

Maten menar dem kommer vara klassiskt för gatukök – hamburgare, korv och tunnbrödsrulle

– Det ska vara folkligt, välkomnande och enkelt att förstå.

Och namnet?

– Kommer från farfar som var en jäkligt skön lirare. Gammal konstnär och fiskare och han hette Bore. Så det är någon form av hyllning och vi tycker det är ett bra namn på ett gatukök.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52