Förväntansfulla. Delägaren Simon Yemane (ur bild) tillsammans med kocken Andrés Illanes och kökschefen Thomas Larsson ser fram emot att öppna Stars and Stripes. Foto: Maria Svensson

Nu öppnar nya restaurangen i Vallentuna centrum

En ny restaurang slår upp portarna på torsdag i Vallentuna Centrum. Hamburgare och nachos ska locka boende till ett ställe som riktar sig till alla, enligt ägaren.

  • Publicerad 12:07, 12 jun 2018

På torsdag är det invigning för Stars and Stripes i Vallentuna Centrum. Men redan på onsdag är det en smygöppning för de som fått en speciell inbjudan. Då är meningen att köket ska få testa att laga allt innan den stora öppningen på torsdagen.

Simon Yemane är en av tre delägare, och han berättar att restaurangen riktar sig till alla.

– Det spelar ingen roll vilken könstillhörighet man har, vi välkomnar gamla som unga och har bland annat ett barnrum där de allra minsta kan sitta och rita och titta på tv, berättar Simon.

Maten är amerikanskinspirerad med hamburgare, grill och flatbreads, en slags pizza. Inredningen är även den inredd i likhet med landet i väst, med stora skinnsoffor, glada färger och en locker room-del där gästerna lutar sig tillbaka mot ljusblå skåp likt de som finns i omklädningsrum. Det finns även flera tv-skärmar som kommer att visa sport, men tyngdpunkten ska ligga på maten och miljön enligt Simon.

Hur kommer det sig att ni öppnar just i Vallentuna?

– Vi har tittat på lokaler överallt, men här är en ort där vi känner att utbudet inte är lika stort jämfört med befolkningen. Vår förhoppning är att Vallentunabor känner att de kan äta god mat, umgås och ha en trevlig stund här, säger Simon.

Öppnar i samband med VM

Lokalen har plats för upp till 200 gäster, och restaurangen håller i skrivande stund på att ansöka om tillstånd för uteservering. Även om det inte är meningen att det endast ska vara en sportbar, stundar fotbolls-VM i dagarna. Därför har Simon och hans kolleger passande nog valt att öppna samma dag som första fotbollsmatchen går av stapeln. Klockan 15.00 öppnar restaurangen, två timmar innan premiärmatchen.

– Bokningarna trillar in hela tiden, ska man ha bord gäller det att vara ute i god tid. Vi har dagligen fått samtal och mejl av människor som är nyfikna på när vi öppnar, så det känns bra, berättar Simon.

Man föll ut ur fönster på särskilt boende i Täby

Nyheter "En otäck händelse" En man bröt foten efter ett fall från ett fönster på ett särskilt boende i Täby. Nu har boendet gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.tisdag 21/5 16:51

Alexander från Danderyd ska snacka ledarskap med FN

Nyheter Vill påverka världen positivt 16-årige Alexander Westford från Danderyd ska åka till Washington för en internationell konferens om ledarskap. En av dem han ska träffa är FN:s generalsekreterare.tisdag 21/5 11:39
Stockholm Direkt