Lina Berglund och Simas Prušinskas kommer att driva kaféet i Ängsjö. Foto: Privat

Nu öppnar nytt kafé i Ängsjö

I vintras invigdes Ängsjös nybyggda motionscentral. Nu har även ett kafé kommit på plats, och en ny lekpark väntas stå klar om några veckor.

  • Publicerad 15:53, 8 maj 2020

Nu i maj är det som finast när allt står i blom.

Under våren 2019 stängde kaféet som i 26 år legat i Ängsjös friluftsområde, då ett nytt kafé byggdes i motionscentralen.

I slutet av februari i år slog till sist den nya motionscentralen upp portarna. Men kaféöppningen har dröjt – fram tills nu. Lördagen den 9 maj ät det dags för premär.

Det är Lina Berglund och sambon Simas Prušinskas som ska driva kaféet, som rätt och slätt heter Ängsjö kafé.

– Vi börjar med försäljning av glass, bullar, kaffe och fika. Om ett tag kommer vi också att servera lunchmackor, säger Lina Berglund.

Friluftsintresse

Hon är Järfällabo sedan många år och paret delar intresset för friluftsliv, som kajak och längdskidor. Det stora friluftsintresset är en av anledningarna till att de ville driva kafé i just Ängsjö.

– Vårt mål är att utveckla hela området till en attraktiv plats för alla som bor i Järfälla och norra Stockholm. Att det ska bli en arena för friluftsliv året runt, och att det ska finnas aktiviteter för alla årstider, säger Lina Berglund.

Kaféet kommer att ha öppet tisdag-söndag, och den närmaste veckan drar även kanotuthyrning igång.

Ny lekplats

Utöver kaféet ska Ängsjö även få en ny lekpark, då den som funnits tidigare blivit sliten. Spaden sattes i marken häromveckan, och det blir lek för både yngre och äldre barn.

– Parken ligger ute på själva gräsmattan, och det kommer att bli en stor lekställning. Det är rutschkanor och klättring, och en sorts borg. Det kommer också att finnas en linbana intill, säger Peter Brissman, driftchef för idrottsanläggningar i Järfälla kommun.

Förhoppningen är att den nya lekparken ska stå klar vid månadsskiftet maj/juni.

Lina Berglund hoppas att kaféet ska bidra till att locka besökare till Ängsjö. Hon trycker på att det är ett bra utflyktsmål i coronatider med stora gröna ytor utan trängsel.

– Ängsjö ligger lite längre bort och är en del av Järfälla som alla kanske inte känner till. Nu i maj är det som finast när allt står i blom, så man har några helger på sig nu att komma hit, säger hon.

Snart invigs Ängsjös nya motionscentral

Då öppnar Ängsjös nya motionscentral

Ängsjös kafé stänger efter 26 år

Ängsjö

Ängsjö friluftsgård och friluftsområde ligger i Järfällas nordligaste del.

Här finns motionsspår, badplats, utegym, lekplats, kafé och en motionscentral med bastu.

Det finns även möjlighet att hyra kanot och att grilla.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt