Snart kan du glida fram i Sätraskogen. På onsdag eller torsdag dras spåren. Foto: Mostphotos

Nu öppnar skidspåren i Sätraskogen

Ladda termosen med blåbärssoppa, dra på dig understället och valla skidorna – i veckan öppnar skidspåren i Sätraskogen!

  • Publicerad 17:32, 27 feb 2018

Precis lagom i tid till sportlov, Vasaloppshajpen och Sibirienkylan kan du snart åka skidor på spåren i Sätraskogen.

Stadsdelen räknar med att spåren ska dras i veckan.

– Om det inte snöar för mycket kan vi göra det redan imorgon. Men annars blir på torsdag. Sen ska vi försöka hålla spåret i skick så länge vädret tillåter det, säger Love Örsan, parkingenjör på stadsdelsförvaltningen.

Anledningen till att spåren inte funnits tidigare är att snödjupet måste vara minst 20 centimeter innan spåren kan dras.

– Det är först nu det har blivit det. Till skillnad från Gärdet, som har en öppen yta och konstsnö, går våra spår i skogsmiljö och med naturlig snö, så vi måste tyvärr oftast vänta lite längre. Men nu är det bra vintersportväder, så det blir perfekt, säger Love Örsan.

Spåret du snart kan glida fram på går längst Bredängs upplysta motionsspår, som du hittar till från Bredängs camping eller Mälarhöjdsbadet, och är cirka tre kilometer långt. Det får också en litet sidospår över Varpaängen.

Här öppnar ny sorts bank – lånar ut skidor gratis

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.