Trafikborgarrådet Daneil Helldén (MP) och Anders Göransson (S), ordförande i stadsdelsnämnden, fick inviga Fatbursparkens nya solstolar i duggregn. Foto: Elina Lundberg

Nu öppnar sommarens största pop up-park på Södermalm

Idag öppnades Södermalms nya pop up-park. Staden hoppas på en sommarmagnet som drar folk till parken mellan Medborgarplatsen och Södra station.

  • Publicerad 14:17, 13 jun 2017

Solstolar, grill, bordtennisbord och en food truck stod redo i Söders nya pop up-park som rustats för sommarhäng och varma semesterdagar.

Vid invigningen av norra Fatbursparken, som är stans största pop up-variant, var dock regnjackorna fler än kortbyxorna. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) klippte ändå med glädje ett band och blickade framåt.

– Jag tycker man ska gå hit och ät lunch, ta en picknick och sitta och sola i en solstol. Det här kommer bli en utmärkt plats för folkliv och för eftertanke mitt i den hektiska staden, säger Daniel Helldén.

Här är alla Stockholms alla gågator och popup-parker i sommar

Bytesbibliotek

På den lilla scenen som byggts i parken hade han vid invigningen sällskap av Anders Göransson (S), ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd. Hans favoritinslag i parken är bytesbiblioteket som är öppet för alla.

– Jag hoppas att medborgarna kommer att ta med sig böcker hit som de inte behöver så att bokutlåningen kan växa, säger Anders Göransson.

Han lyfte också fram stadsdelens sommarjobbare som kommer att vara i parken för att låna ut sällskapsspel som kubb och trädgårdsyatzy.

Fram till augusti ska pop up-parken finnas kvar. Om två år ska stora delar av den nya stadsparken som ska byggas här vara klar.

SE FILMEN: Så blir Södermalms nya park

Solläge. Fatbursparkens pop up-park är redo för semesterfirare som vill sola, spela spel, käka eller låna en bok. Foto: Elina Lundberg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.