BUTIK. Eva Gröndal är förväntansfull inför öppningen. Foto: Pauline Cederblad

Nu öppnar Stadsmissionen second hand

Imorgon öppnar Stockholms stadsmission en ny second hand-butik i Sollentuna. De har flera lediga platser för dem som vill arbetsträna i butiken.

  • Publicerad 14:56, 6 feb 2019

I Turebergskyrkans lokaler utanför Sollentuna centrum öppnas imorgon dörrarna till en ny second hand-butik.

Butiken ligger i samma lokal där Stadsmissionens Remake låg innan de stängde i mitten av december. Sedan dess har lokalen byggts om och är nu äntligen färdig.

– Det känns jättebra och spännande. Vi hoppas att folk hittar hit snabbt, säger butikschefen Eva Gröndal.

I den drygt 200 kvadratmeter stora lokalen kommer allt från kläder till inredning, mindre möbler och leksaker att finnas till försäljning. De tar också emot gåvor, och vissa gåvor är särskilt välkomna just nu.

– Nu när det är så kallt så behöver vi framför allt vinterjackor och sovsäckar till människor som lever i hemlöshet, säger Eva Gröndal.

Butiken kommer också att ta emot personer som varit sjukskrivna eller arbetslösa länge eller av någon annan anledning behöver arbetsträna. I butiken i Sollentuna kommer de att kunna ta emot upp till sex personer åt gången – och det finns just nu flera lediga platser. Alla får stöd av både handledare och coacher för att skapa så bra förutsättningar som möjligt.

– Att få ut folk i arbetslivet genom arbetsträning är själva kärnan i vår verksamhet. Man får referenser, erfarenhet och vara en del i ett sammanhang. Det är ett väldigt bra sätt att komma in i arbetslivet. Många trivs väldigt bra och söker sedan till vår utbildningstjänst som är ett år, berättar Eva Gröndal.

SECOND HAND. Den nya butiken är 200 kvadratmeter och säljer allt möjligt. Foto: Pauline Cederblad

Stockholms stadsmission öppnar ett second hand-butik i Sollentuna. Foto: Pauline Cederblad

MER Stadsmissionen second hand

VAR: Sköldvägen 10, vid Turebergskyrkan.

ÖPPET: Vardagar 10-18. Lördag: 10-17. Söndag 12-17.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Snart dags för världens längsta marathon

Nyheter "Jag får energi av att andra har kul" säger Nicholas Roman Nästa lördag går startskottet för tredje omgången av världens längsta marathon i Sollentuna vid Edsviken.söndag 18/8 10:00

Stort engagemang efter mopedrån

Nyheter "Vi ska synas och göra det lite tryggare för tonåringarna" Den senaste tidens mopedrån i Sollentuna har engagerat hundratals vuxna i kommunen som nu patrullerar gatorna för att öka tryggheten.lördag 17/8 9:00
Stockholm Direkt