BUTIK. Eva Gröndal är förväntansfull inför öppningen. Foto: Pauline Cederblad

Nu öppnar Stadsmissionen second hand

Imorgon öppnar Stockholms stadsmission en ny second hand-butik i Sollentuna. De har flera lediga platser för dem som vill arbetsträna i butiken.

  • Publicerad 14:56, 6 feb 2019

I Turebergskyrkans lokaler utanför Sollentuna centrum öppnas imorgon dörrarna till en ny second hand-butik.

Butiken ligger i samma lokal där Stadsmissionens Remake låg innan de stängde i mitten av december. Sedan dess har lokalen byggts om och är nu äntligen färdig.

– Det känns jättebra och spännande. Vi hoppas att folk hittar hit snabbt, säger butikschefen Eva Gröndal.

I den drygt 200 kvadratmeter stora lokalen kommer allt från kläder till inredning, mindre möbler och leksaker att finnas till försäljning. De tar också emot gåvor, och vissa gåvor är särskilt välkomna just nu.

– Nu när det är så kallt så behöver vi framför allt vinterjackor och sovsäckar till människor som lever i hemlöshet, säger Eva Gröndal.

Butiken kommer också att ta emot personer som varit sjukskrivna eller arbetslösa länge eller av någon annan anledning behöver arbetsträna. I butiken i Sollentuna kommer de att kunna ta emot upp till sex personer åt gången – och det finns just nu flera lediga platser. Alla får stöd av både handledare och coacher för att skapa så bra förutsättningar som möjligt.

– Att få ut folk i arbetslivet genom arbetsträning är själva kärnan i vår verksamhet. Man får referenser, erfarenhet och vara en del i ett sammanhang. Det är ett väldigt bra sätt att komma in i arbetslivet. Många trivs väldigt bra och söker sedan till vår utbildningstjänst som är ett år, berättar Eva Gröndal.

SECOND HAND. Den nya butiken är 200 kvadratmeter och säljer allt möjligt. Foto: Pauline Cederblad

Stockholms stadsmission öppnar ett second hand-butik i Sollentuna. Foto: Pauline Cederblad

MER Stadsmissionen second hand

VAR: Sköldvägen 10, vid Turebergskyrkan.

ÖPPET: Vardagar 10-18. Lördag: 10-17. Söndag 12-17.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Take away från Linns dörr i Edsberg

Nyheter Nu finns det ett alternativ till den sedvanliga take away-maten i Sollentuna. Kocken Linn Engstrand lagar mat hemma och erbjuder upphämtning från sin dörr i Edsberg.onsdag 20/2 17:02

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Hundratals fiskar ligger döda vid vattendrag i Viby

Nyheter Oklart vad som orsakat fiskdöden I ån som löper genom Viby ligger hundratals döda fiskar både i vattnet och på land intill. Tahir Qureshi planerar nu att göra en polisanmälan om händelsen.tisdag 19/2 14:22