Lokalen var tidigare ett tarmrenseri. Foto: Stockholms stadsmuseum

Nu öppnar Stockholms nya kulturscen

Renoveringen av industrilokalen som tidigare var ett tarmrenseri går framåt och i helgen var det smygöppning.

  • Publicerad 08:29, 11 feb 2018

Det är Slakthusområdets Hus nummer 8 som nu är klart efter renovering. Huset som en gång rymt ett tarmrenseri ska bli Stockholms nya klubb- och kulturlokal.

Portarna slog upp någon i hegen.

– Det ursprungliga huset lämpar sig verkligen för kulturverksamhet med sin stora rymd. Det är fantastiskt att lokalerna blir tillgängliga för allmänheten, säger ansvarige arkitekten Klas Eriksson i ett pressmeddelande.

Här förbereds bygget av Stockholms nya T-banelinje

Namnet sticker ut. Den nya klubblokalen ska nämligen heta Slaktkyrkan. Detta då rummets karaktär för tankarna till ett kyrkorum.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

KYRKLIK. Den tidigare industrilokalen är redo. I helgen har stället smygöppnat. Foto: Slaktkyrkan

Hela området görs om

Hela Slakthusområdet är under omvandling. Planerna på att bygga Söderstaden innebär att vissa hus från senare delen av 1900-talet rivs för att ge plats åt nya bostäder medan äldre bebyggelse, som till exempel Slaktkyrkan, transformeras för att användas av bland annat restaurang- och kulturverksamhet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.