NYTT. Även utvändigt kommer det förändras, med upplysta stolpar och uteplatser enligt gänget bakom de nya satsningarna på Fleminggatan, Marcus Bjelveby, till vänster, Kim Lundvall, och Tal Borenshtein.

Nu öppnar två nya krogar på Fleminggatan

Pokébowls och klassiska burgare på ena sidan – ny streetfoodbar med rätter från hela världen och billiga cocktails på den andra.

  • Publicerad 16:30, 4 sep 2018

I maj tog gänget bakom Pokéburger över gamla flyt vid Norr Mälarstrand och konceptet blev en hit. Så nu tar de steget vidare och öppnar inte mindre än två nya ställen i 39 Wästs gamla lokaler på Fleminggatan.

De tar över gamla Flyt på Norr Mälarstrand

Den nya Pokéburger-krogen öppnar redan imorgon, för lunch denna vecka och även kvällstid från och med nästa vecka, och har samma koncept som deras andra krogar: pokébowls och burgare samt en del smårätter. Allt med en egen twist.

Men i lokalen intill byggs det febrilt. Där ska ett helt nytt koncept, "The Seven" ta plats i slutet av september. Streetfood, prisvärda cocktails och satsningar på DJ:s tre dagar i veckan ska locka folk.

– Det kommer vara sju rätter, därav namnet, och det är blandad internationell streetfood. Det ska vara gott och billigt. Det är även grejen med våra cocktails, det ska vara billigt, runt 120 spänn. Man ska inte behöva lägga 150 spänn för en cocktail som inne i stan, säger Kim Lundvall, delägare tillsammans med Tal Borenshtein och Marcus Bjelveby.

Känner området

Konceptet för streetfoodsatsningen har Kim och Tal haft i två år, och hade även en lokal på gång då men det sprack.

Sedan dess har de väntat på rätt tillfälle att testa och när lokalen på Fleminggatan blev tillgänglig var saken biff. Både Kim och Tal har dessutom jobbat på föregångaren 39 Wäst så de känner väl till området och tror på koncepten.

– Det är ett lite svårt läge men det har potential och det finns mycket folk runt omkring. Titta bara på Lemon och Lokal, de fanns när jag flyttade till Stockholm för 16 år sedan och är populära även idag. Det gäller att ha rätt priser för området, det tro vi på så nu är det bara att gasa, säger Kim Lundvall.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tillträdesförbud för bengalkastare

Nyheter Stängs av i två år Den person som i det senaste derbyt mellan Djurgården och Hammarby kastade en brinnande bengal mot en sittplatsläkare får tillträdesförbud i två år, rapporterar Fotbollskanalen.se.onsdag 19/9 14:42

Då väntas besked om försenad skolutbyggnad

Nyheter Planerna för Rödabergsskolan pausade efter överklagan Nästa vecka hoppas staden på att få grönt ljus för att få upp en paviljong vid Rödabergsskolan. Det är en förutsättning för att man ska kunna sätta i gång med den försenade utbyggnaden av skolan.onsdag 19/9 14:09