NYTT. Även utvändigt kommer det förändras, med upplysta stolpar och uteplatser enligt gänget bakom de nya satsningarna på Fleminggatan, Marcus Bjelveby, till vänster, Kim Lundvall, och Tal Borenshtein.

Nu öppnar två nya krogar på Fleminggatan

Pokébowls och klassiska burgare på ena sidan – ny streetfoodbar med rätter från hela världen och billiga cocktails på den andra.

  • Publicerad 16:30, 4 sep 2018

I maj tog gänget bakom Pokéburger över gamla flyt vid Norr Mälarstrand och konceptet blev en hit. Så nu tar de steget vidare och öppnar inte mindre än två nya ställen i 39 Wästs gamla lokaler på Fleminggatan.

De tar över gamla Flyt på Norr Mälarstrand

Den nya Pokéburger-krogen öppnar redan imorgon, för lunch denna vecka och även kvällstid från och med nästa vecka, och har samma koncept som deras andra krogar: pokébowls och burgare samt en del smårätter. Allt med en egen twist.

Men i lokalen intill byggs det febrilt. Där ska ett helt nytt koncept, "The Seven" ta plats i slutet av september. Streetfood, prisvärda cocktails och satsningar på DJ:s tre dagar i veckan ska locka folk.

– Det kommer vara sju rätter, därav namnet, och det är blandad internationell streetfood. Det ska vara gott och billigt. Det är även grejen med våra cocktails, det ska vara billigt, runt 120 spänn. Man ska inte behöva lägga 150 spänn för en cocktail som inne i stan, säger Kim Lundvall, delägare tillsammans med Tal Borenshtein och Marcus Bjelveby.

Känner området

Konceptet för streetfoodsatsningen har Kim och Tal haft i två år, och hade även en lokal på gång då men det sprack.

Sedan dess har de väntat på rätt tillfälle att testa och när lokalen på Fleminggatan blev tillgänglig var saken biff. Både Kim och Tal har dessutom jobbat på föregångaren 39 Wäst så de känner väl till området och tror på koncepten.

– Det är ett lite svårt läge men det har potential och det finns mycket folk runt omkring. Titta bara på Lemon och Lokal, de fanns när jag flyttade till Stockholm för 16 år sedan och är populära även idag. Det gäller att ha rätt priser för området, det tro vi på så nu är det bara att gasa, säger Kim Lundvall.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21