Nöje. I helgen öppnar två av tre utomhusbad med tempererade bassänger i Norrort. Foto: Karin Nilsson

Nu öppnar utomhusbaden i Norrort

Temperaturen stiger och i dagarna öppnar även utomhusbassängerna i Norrort. Vi har listat allt du behöver veta om badplatserna.

  • Publicerad 12:12, 24 maj 2019

I Norrort finns tre populära utomhusbad att välja på. Kvarnbadet i Vallentuna, Norskogsbadet i Täby och Kvarnparksbadet i Danderyd. Först ut är Kvarnbadet i Vallentuna som öppnar idag, den 24 maj.

Alla baden har ett litet kafé eller en kiosk där man kan köpa glass och även lättare mat. Man kan även roa sig med andra aktiviteter som volleyboll, kanot, utegym och pingis.

Försenat

Norskogsbadet i Täby skulle ha öppnat den 25 maj, men nu skriver de på sin hemsida att det har uppkommit problem som skjuter upp öppningen i några dagar.

– Det uppstod komplikationer med försenade leveranser av exempelvis klor. Men troligtvis kommer vi kunna öppna på onsdag (den 29 maj, reds anm.), säger Joakim Lydman, tillfällig anläggningschef på Medley.

Han berättar att man kommer hålla Tibblebadet öppet fram tills dess att Norskogsbadet kan öppna. De uppmanar folk att hålla utkik på deras hemsida, samt vid Tibblebadet och Norskogsbadet där de kommer visa den senaste informationen.

Här kan du bada i pool utomhus i Norrort

Norskogsbadet, Täby

Öppnar: Preliminärt 29 maj.

Bassängerna: 3 stycken. En för motionssim som är 25 meter lång, en grundare bassäng för lek- och en plaskbassäng.

Omklädningsrum: Ja, med dusch och bastu.

Pris: Engångsentrén kostar 80 kronor för vuxna och 35 kronor för barn (4–19 år).

Mat: Badet har ett litet kafé där man kan köpa glas, kaffe och mat.

Extra: Det finns ett välutrustat gym vid badet.

Hitta hit: Kör Centralvägen från Roslags Näsby trafikplats (E18) mot Näsbypark, sväng vänster vid Nytorpsvägen. Buss stannar vid Kuttervägen och Maskinvägen.

För mer information, gå in på badets hemsida.

Kvarnbadet, Vallentuna

Öppnar: 24 maj.

Bassängerna: 3 stycken. En 50 metersbassäng där en del är för motionssim, en 17,5 metersbassäng för simskola och mindre simkunniga barn och en plaskdamm för de allra minsta.

Omklädningsrum: Ja, med duschar och bastu.

Pris: Engångsentrén för vuxna är 60 kronor, för ungdomar och pensionärer 20 kronor och barn (0-2 år) går in gratis.

Mat: Kiosk och servering.

Extra: Vid badplatsen finns en lekplats, en beachvolleybollplan och man kan även hyra kanoter och bollar.

Hitta hit: Gångavstånd från Vallentuna centrum, längs Väsbyvägen. Ligger intill Kyrkviken i Vallentunasjön.

För mer information gå in på badets hemsida.

Kvarnparksbadet, Danderyd

Öppnar: 25 maj.

Bassängerna: 2 stycken. En stor som är till för motionssim och en liten, där halva är en plaskpool för de minsta barnen och andra halvan, som är lite djupare, är till för något äldre barn.

Omklädningsrum: Ja, med duschar och bastu.

Pris: Sommarkort familj kostar 1400 kronor och sommarkort, enskild medlem kostar, 750 kronor. Badande som inte är medlem på badet kan lösa provbadsbiljett som kostar 60 kronor per person.

Mat: Kafé med mat, glass, kaffe och annat.

Extra: Badet har ett pingisbord som alla gäster får använda. Intill badet finns även en festlokal, Smedjan, som medlemmar kan hyra för fester. Där finns plats för upp till 50 personer.

Så hittar du dit: Åk Edsviksvägen från Mörby centrum, ta sedan till höger in på Noragårdsvägen. Bussar går till närliggande Nora torg och Danderydsvallen.

För mer information gå in på badets hemsida.

Stockholm Direkt