COOLT. "En maffig känsla" blir det för trafikanterna, tror Eva Rosman, Slussenprojektet. Foto: Sacharias Källdén

Nu öppnas en ny väg – rakt under Slussen

Cyklister, bilister och gångare kommer att få en ny resväg via Slussen, när en helt ny körväg öppnas imorgon.

  • Publicerad 14:27, 10 okt 2018

Det är under natten till torsdagen som en stor trafikomläggning på Stadsgårdsleden kommer att göras. Det nuvarande körfältet för bilister, gångare och cyklister kommer att dras ut i en ny sträckning som löper närmare längs med kajen.

Detta för att man nu kommit så pass långt i byggprocessen för Nya Slussen att man behöver komma åt delarna där bilarna kör idag. Här ska det rivas, grundas och förberedas, bland annat för brofästet för den kommande guldbron.

Då öppnar gigantiska guldbron vid Slussen

Trafikomläggningen kommer att vara kvar i ungefär tre-fyra år. För bilisterna innebär de att de slipper svängen under bron, och får en genare väg genom arbetsområdet. I övrigt blir det inga större förändringar, som kortare restid eller dylikt, för trafikanterna.

– Det blir rakare helt enkelt, rakt är alltid bättre eftersom man får bättre sikt. Man får också åka på slät och fin asfalt eftersom den är helt nyanlagd, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för Slussenprojektet.

FÖRE. Såhär ser trafikledningen vid Slussen ut i dag. Foto: Projekt Slussen

EFTER. Såhär ser det ut från och med onsdag 10 oktober – och ungefär tre,fyra år framåt. Foto: Projekt Slussen

Den nya körsträckan kommer att löpa under en av tornkranarnas portaler, vilket kan ge en "maffig känsla" tror Eva Rosman.

– Jag tror att det kan bli lite kul, men jag kanske har blivit lite för nördig när det gäller det här projektet, säger hon och skrattar.

Nya Slussen byggs för att kunna skapa surfvåg