Visionsbild över Nytorps Gärde, mot väster. Foto: Tovatt Architects And Planners.

Nu provborras det på Nytorps gärde

Nu ska staden undersöka marken vid Nytorps gärde.

  • Publicerad 14:43, 26 nov 2019

Omkring 600 bostäder, tre förskolor, en idrottshall, en livsmedelsbutik och "utveckling av parken" är stadens plan för Nytorps gärde, något som varit omdebatterat och kritiserat.

KLUBBAT: Ja till förtätning på Nytorps gärde

Nu ska marken undersökas. Under den här veckan och nästa, 48 och 49, kommer boende i området kunna se en borrbandvagn rulla omkring för att ta proverna. Det görs genom att maskinen borrar i marken och tar upp prover som sedan kan undersökas. Provtagningen görs enligt staden för att få information om jord-, berg-, och grundvattenförhållanden och som förberedelser inför bygget.

Nytt steg mot idrottshall vid Nytorps gärde

Provborrningarna kommer att ske på flera utvalda platser inom det markerade området i bilden nedan.

Planerna är tänkta att gå ut på så kallat samråd, där alla får tycka till, i slutet av 2020. Tidigast möjliga byggstart enligt staden är 2022.

Här ska det provborras. Foto: Stockholms stad

Planerna för Nytorps gärde

600 bostäder

Tre förskolor

En fullstor hall med måtten 24x43 meter samt med "en lokal för exempelvis dans"

Lokaler för mindre verksamheter

En livsmedelsbutik

Nybyggda hus i Svedmyra stinker

Nyheter Flera klagomål – inga åtgärder har hjälpt Det stinker i två av de nybyggda husen i Svedmyra och flera klagomål har kommit in till hyresvärden Familjebostäder.onsdag 11/12 20:00

Kritik mot osäker väg för eleverna till nya Sjöviksskolan

Nyheter Nu har staden stängt en farlig korsning för gående Staden får stark kritik för att det saknas en trygg för barn som ska genom byggområdet till Sjöviksskolan. Nu har en farlig korsning stängts av för gående.onsdag 11/12 19:30