Foto: Mostphotos

Nu ringer de och försöker lura äldre igen!

De ringer upp äldre personer, presenterar sig som en släkting eller bekant och ber om pengar. Bedragare, förstås. Nu ringer de till Enköpingsbor igen.

  • Publicerad 15:46, 23 nov 2019

Lördag runt 0200-0230

Kryddgårdsgatan

Misshandel. Tidigt på lördagens morgon utsattes en man för misshandel. Han blev nedputtad för en trappa och fick ta emot slag.

Fredag ca 23:30

Svinnegarn / väg 55

Rattfylleri. En kvinna i 40-årsåldern körde personbil på riksväg 55 vid Svinnegarn då hon stoppades av polis. Hon fick blåsa i det så kallade sållningsinstrumentet och det gav positivt utslag. Hon är misstänkt för rattfylleri och fick lämna ifrån sig körkortet direkt.

Fredag ca 22:45

Romberga

Drogbrott. En personbil stoppades i Romberga sent på fredagskvällen. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, blev misstänkt för drograttfylleri samt narkotikabrott eget bruk. Polispatrullen omhändertog körkortet.

Fredagen

Fjärdhundragatan

Stöld. En registreringsskylt stals under fredagen från en bil parkerad utanför S:t Ilianskolan.

Fredag ca 23:00

Enköping

Drograttfylleri En man i 25-årsåldern som körde personbil blev på fredagskvällen misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk.

Torsdagen

Enköping

Brott genom social manipulation/åldringsbrott. En person ringde under torsdagen till en äldre kvinna i Enköping och uppgav sig vara en närstående släkting som behövde 4.000 kronor för att reparera bilen. Kvinnan gick med på detta, ordnade fram 4.000 kronor i kontanter, som hämtades av en annan person.

Torsdagen

Enköping

Försök till bedrägeri/åldringsbrott. En person ringde under torsdagen till en äldre kvinna i Enköping och uppgav sig vara en person som den uppringda kände till. Han sa att han fått problem med bilen och behövde pengar. Då kvinnan sa att han inte skulle få några pengar av henne la han på.

BLÅLJUS: Tacka hunden (och vittnen) för att BMW-tjuvar på Korsängen kan vara fast

Nyheter Vaken allmänhet är en stor hjälp för polisen. God polisintuition också. Helgen gav exempel på båda delar.måndag 25/5 14:16