Igång. Nu rivs den gamla förskolan bakom Åkermyntan för att ge plats för nybygget. Foto: Evelina Hertz

Nu rivs gamla förskolan vid Åkermyntan

Förskolan bakom Åkermyntan har börjat rivas för att ge plats till 90 nya bostadsrätter. Nu ser byggherren över en lösning för parkeringsplatser i centrumet under byggtiden.

  • Publicerad 16:37, 18 maj 2020

Under 2021 planerar Peab att börja bygga det nya bostadsområdet bakom Åkermyntan. Men redan nu är förskolan intill, som har stått tom en längre tid, ett minne blott.

– Risken är att det blir en otrygg plats när det står ett övergivet hus där, så vi valde att riva den redan nu, säger Danielle von Hofsten, säljchef på Peab Bostad.

Inget bygglov än

Peab har inte skickat in ansökan om bygglovet än, tanken är att det ska ske i höst. Planen är att bygga cirka 90 nya lägenheter fördelat på tre huskroppar runt en innergård. Husen byggs i olika etapper, och de lägsta husen kommer att möta villabebyggelsen.

– Allt är inte spikat än utan vi håller på att ta fram ritningar för området, förhoppningen är att börja bygga i slutet av nästa år och bli klara med det runt årsskiftet 2023-2024, säger Danielle von Hofsten.

Parkeringslösning på gång

För de boende kommer det att finnas garage under ett av husen samt markparkering.

Just nu tittar Peab på hur de ska lösa parkeringsplatserna vid Åkermyntan medan bygget pågår.

– När bygget är klart kommer centrumet ha lika många parkeringsplatser som idag, men omfördelade på ett annat sätt. Vi ska även försöka lösa platserna på något sätt under arbetets gång, säger Danielle von Hofsten.

Planen

Säljstart sker i början på 2021, innan bygget har börjat.

Lägenheterna är planerade i 1-5 rum.

Det högsta huset är åtta våningar och det lägsta är tre våningar.

Byggmaterialet som används är Svanenmärkt.

Läs mer på Peab:s hemsida: https://peabbostad.se/projekt/stockholm/brf-gronmyntan/

Visa merVisa mindre

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt