Nu rivs pendlarnas klassiska kiosk

Pressbyrån som i tio år stått intill Karlbergs pendeltågsstation är ett minne blott.

  • Publicerad 16:21, 6 sep 2017

Den klassiska kiosken stängde den 30 juni – och nu rivs den.

Rivningen är en konsekvens av nedläggningen av Karlbergs pendeltågsstation, som stängde ner för gott i mitten av juli, som Stockholm Direkt berättat tidigare.

Farväl Karlberg – de var sist kvar på perrongen

Nedläggningen av Karlbergs station berodde på att staden som en del i arbetet med Citybanan etablerat nya pendelstationen Stockholm Odenplan.

Reitan Convenience Sweden AB som äger Pressbyrån, hänvisar i stället boende i området till Pressbyrån vid Rörstrandsgatans t-bana eller uppgången vid Torsgatan. I stället öppnar kedjan en ny butik vid Citybanan på Stockholms Central.

Platsen där kiosken stått ska återställas till ursprungligt skick. Men hur platsen sedan kan komma att användas har Trafikverket, som är markägare, inga planer för i dagsläget.

Citybanan ger uppsving för Odenplans handlare

Pressbyrån vid Karlbergs station försvinner efter tio år. Foto: Tommy Fredriksson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17