Nu äntligen kan man åka hela vägen på Österskärslinjen. Foto: Foto: Linda Gren

Nu rullar tågen mot Österskär igen

Efter ett halvår med ersättningsbussar så kan Täbyborna nu äntligen åka Österskärslinjen igen.

  • Publicerad 12:02, 10 dec 2018

Nu slipper Roslagsbanans passagerare åka med ersättningsbussarna från Galoppfältet då sträckan Viggbyholm till Österskär öppnade igår.

Sträckan har varit avstängd sen den 22 juni, eftersom SL förbereder för dubbelspårstrafik. Enligt SL:s hemsida så är nu all ombyggnation klar och trafiken ska efter den 9 december rulla på som vanligt.

Enligt SL ska dubbelspåren göra så att tågen kan mötas på fler ställen samt att trafiken blir mindre störningskänslig. Flera stationer på linjen kommer även att rustas upp.

Det kommer dock dröja tills 2022 innan det blir dubbelspårstrafik på sträckan, i samband med ökad trafik kommer även nya tåg då att trafikera Roslagsbanan.

I upprustningen ingår även bullerskyddsåtgärder samt förbättrad säkerhet och tillgänglighet längs hela Roslagsbanan.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Äldreboendets nya medarbetare: Robotsälen

Nyheter "Om du är mjuk och klappar den så ger den ifrån sig fina ljud" Gos med robotsäl och en virtuell cykeltur i de boendes gamla kvarter. Det är två av de tekniska metoder som ska öka livskvaliteten för de äldre på Attundagården.fredag 22/3 15:58

De bor — i ett växthus

Nyheter Naturhuset i Brottby som lagrar energi 145 kvadratmeter inomhusyta och 275 kvadratmeter utomhus. Ja, så stort blir det när man bor i ett växthus. Kanske har du sett familjen Wallentinus-Pettersson spektakulära boende i Sundby, Brottby?...fredag 22/3 15:36