Nu äntligen kan man åka hela vägen på Österskärslinjen. Foto: Foto: Linda Gren

Nu rullar tågen mot Österskär igen

Efter ett halvår med ersättningsbussar så kan Täbyborna nu äntligen åka Österskärslinjen igen.

  • Publicerad 12:02, 10 dec 2018

Nu slipper Roslagsbanans passagerare åka med ersättningsbussarna från Galoppfältet då sträckan Viggbyholm till Österskär öppnade igår.

Sträckan har varit avstängd sen den 22 juni, eftersom SL förbereder för dubbelspårstrafik. Enligt SL:s hemsida så är nu all ombyggnation klar och trafiken ska efter den 9 december rulla på som vanligt.

Enligt SL ska dubbelspåren göra så att tågen kan mötas på fler ställen samt att trafiken blir mindre störningskänslig. Flera stationer på linjen kommer även att rustas upp.

Det kommer dock dröja tills 2022 innan det blir dubbelspårstrafik på sträckan, i samband med ökad trafik kommer även nya tåg då att trafikera Roslagsbanan.

I upprustningen ingår även bullerskyddsåtgärder samt förbättrad säkerhet och tillgänglighet längs hela Roslagsbanan.

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt