Nu äntligen kan man åka hela vägen på Österskärslinjen. Foto: Foto: Linda Gren

Nu rullar tågen mot Österskär igen

Efter ett halvår med ersättningsbussar så kan Täbyborna nu äntligen åka Österskärslinjen igen.

  • Publicerad 12:02, 10 dec 2018

Nu slipper Roslagsbanans passagerare åka med ersättningsbussarna från Galoppfältet då sträckan Viggbyholm till Österskär öppnade igår.

Sträckan har varit avstängd sen den 22 juni, eftersom SL förbereder för dubbelspårstrafik. Enligt SL:s hemsida så är nu all ombyggnation klar och trafiken ska efter den 9 december rulla på som vanligt.

Enligt SL ska dubbelspåren göra så att tågen kan mötas på fler ställen samt att trafiken blir mindre störningskänslig. Flera stationer på linjen kommer även att rustas upp.

Det kommer dock dröja tills 2022 innan det blir dubbelspårstrafik på sträckan, i samband med ökad trafik kommer även nya tåg då att trafikera Roslagsbanan.

I upprustningen ingår även bullerskyddsåtgärder samt förbättrad säkerhet och tillgänglighet längs hela Roslagsbanan.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19

Så många hemtjänstanställda träffar de äldre

Nyheter "Det skapar en stor stress" Den som har hemtjänst och bor i Danderyd kan under en tvåveckorsperiod få besök av 14 olika personer från hemtjänsten.tisdag 22/1 10:36