Nu rullas ännu fler sparkcyklar ut i Stockholm

Två aktörer har nu blivit tre. Och fler, många fler, elsparkcyklar och andra fordon kan det bli enligt staden.

  • Publicerad 14:38, 7 mar 2019

Voi var först och sedan kom den amerikanska jätten Lime och vips hade Stockholm fått hundratals elsparkcyklar, eller el.scootrar, på gatorna. Sedan igår finns ytterligare ett stort, okänt antal nya elsparkcyklar sedan tyska Tier också lanserat sin tjänst i stan.

Barn kör runt på de nya hyr-elscootrarna

Exakt hur många vill inte Philipp Hass, ansvarig för Tiers internationella expansion, uppge i en intervju med Dagens Nyheter.

– Vi kommer börja med ett rimligt antal, och sen kommer vi anpassa antalet elskotrar efter hur efterfrågan ser ut, säger han till DN.

– Vi vet att Sverige är en bra marknad för elskotrar så vi tror att det finns plats för ytterligare ett företag. Vi ser att de andra företagen expanderar. Vi har också haft samtal med de lokala styrena och fått ett bra mottagande, säger Philipp Hass.

Från stadens sida har man inlett ett arbete med att försöka styra upp el-scootrarna genom bland annat samtal med aktörerna och planen är att inleda test med speciella parkeringsrutor för att undvika belamring på gator och trottoarer. För enligt tidigare uppgifter från staden kan det bli tal om många fler aktörer som ligger i startgroparna att rulla ut sina fordon på gatorna.

NYA. Tyska Tier har rullat ut sina elsparkcyklar i Stockholm. Foto: Per Brandt