Högdalens sim- och idrottshall. Foto: Maja Brand

Nu rustas Högdalens simhall för 160 miljoner

Staden lägger 160 miljoner kronor på att renovera Högdalens simhall. I sommar stänger bassängdelen och kommer inte att öppna igen förrän om två år.

  • Publicerad 15:05, 16 mar 2018

Nu är det dags, att rusta Högdalens simhall. Renoveringen skulle ha genomförts redan 2015, då räknade man med en kostnad på 42 miljoner. Det skulle visa sig inte räcka på långa vägar. Inte heller var det några byggbolag som ville åta sig jobbet, enligt staden.

– Då handlade det om en ytlig renovering, nu kommer vi göra en mer genomgripande upprustning av simhallen. Det ska bli toppmodernt, en simhall värdig Högdalen, säger Alexander Lindholm, (S), ordförande i idrottsnämnden.

– Simhallen byggdes i början av 1970-talet och efter det här ska den kunna stå där lika länge till, tillägger han.

Hoppas på anbud

Den här gången hoppas staden att någon lägger bud på jobbet. Det som ska göras är att byta ut hela reningsanläggningen, renovera bassängerna och relaxavdelningen, renovering av personalrum och omklädningsrum samt duschutrymmen. Högdalens simhall har en 25-metersbassäng, en undervisningsbassäng, även två så kallade relaxbassänger och en bubbelpool, enligt staden, och en lekbassäng för mindre barn.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När det gäller träningsdelen säger staden att de ”räknar med att det ska vara öppet så mycket som möjligt” under renoveringen. Oklart ännu alltså vad som kommer att gälla där.

Staden tar över 1 juli

Som tidningen berättat tidigare pågår en tvist mellan företaget som driver simhallen idag, Actic AB, och Stockholm stad. Det handlar om just den försenade renoveringen. Ärendet ligger i hovrätten och är inte avgjort ännu.   

Staden tar över driften av Högdalens simhall 1 juli. Exakt vilket datum hallen stänger är inte klart. Den som har årskort i Högdalen får träna i alla stadens övriga hallar under renoveringen, så länge kortet är giltigt. Planen är att ”nya” Högdalens sim- och idrottshall ska öppna i augusti 2020.    

Högdalens simhall kan stänga i sommar