Nu säljer SL dina borttappade prylar

SL öppnar en pop up-butik för välgörande ändamål. Varorna? Saker borttappade i SL-trafiken.

  • Publicerad 11:59, 24 okt 2019

Snart är det dags för SL:s första hittegodsloppis, Lost & Sold. Den 30 oktober smäller popup-butiken upp på mellanplanet på Odenplans pendeltågsstation under tre timmar med start klockan 11.

Här är udda sakerna folk glömt i SL-trafiken

– Vår hittegodsavdelning får in 300 saker som hittas i SL-trafiken per dag. Av dessa hämtas hälften aldrig ut och där ligger de i 90 dagar innan de skänks till välgörenhetsorganisationer, säger Hanna Wilkinson, presskontakt på SL.

Till välgörenhet

Totalt kommer 500 varor att finnas för försäljning i butiken, och varje vara kostar 32 kronor. En symbolisk summa, menar Hanna Wilkinson.

– Det är vad en enkelresa med reskassa kostar. Men vi vill också att det här evenemanget ska vara tillgängligt för alla, och vi tror att de flesta har råd med en sådan summa, säger hon.

Så får du tillbaka det du tappat i SL-trafiken

Hon poängterar att det är fritt att betala mer för ett fynd. Pengarna går ju till någonting bra. De går nämligen helt och hållet till Stadsmissionen. Dit swishar man sin betalning och sedan får man sin pryl.

Varför Stadsmissionen?

– Det är en organisation som vi redan har ett etablerat samarbete med. Dessutom ligger deras motto "från stockholmare till stockholmare" helt i linje med eventet. Vi vill ju uppmuntra våra resenärer att resa hållbart och, i detta fall, även handla hållbart.

Men det är först till kvarn som gäller, menar Hanna Wilkinson, som öppnar för att Lost & Sold skulle kunna slå upp på nytt framöver.

Läs mer om Lost & Sold här.

SL säljer borttappade prylar för välgörenhet i en popup-butik på mellanplanet i pendeltågsstationen Odenplan. Foto: Mostphotos